Baumgartner: A Minardinál marasztalnak

2004.10.15. 16:14
"Szeretném a Forma-1-ben folytatni, és erre van is esélyem, hiszen eredményes esztendő van mögöttem" - nyilatkozta pénteken, az érdi Dacia-szalon megnyitóján Baumgartner Zsolt, az első magyar F-1-es pilóta, akit a következő évre is meg akar tartani csapata, a Minardi.
Baumgartner Zsolt még nem tudja, jövőre melyik istállónál folytatja Forma-1-es pályafutását, de bizakodik, hogy lesz számára hely az autósport elitkategóriájában 2005-ben is - mondta az első magyar F1-es pilóta az MTI-nek az érdi Dacia-szalon megnyitója alkalmából.

"A csapatfőnök szeretné, ha náluk folytatnám"

"Szeretném viszonozni a családomnak azt az óriási áldozatvállalást, amelyet a versenyzői pályafutásom megsegítésére tett" - fogalmazott Baumgartner. - "A marketingmunkában vállaltam részt, s igyekszem majd népszerűsíteni a Dacia Logant."

A pilóta elmondta, hogy a Ford konszern kiválásával nehéz helyzetbe került a Jordan, a Minardi és a Jaguar, tehát nem tudni, mit hozhat számára a jövő: "Jelenlegi csapatom, a Minardi és a tulajdonos Paul Stoddart is azt szeretné, ha náluk folytatnám. A tárgyalások folyamatosan zajlanak, de ezekről többet csak a világbajnokság befejezése után, az angliai csapategyeztetést követően lehet mondani. Ott alakítják ki a szabályzatot, valamint többek között azt is, hány istálló és hány pilóta vesz részt a 2005-ös vb-n. Szeretném folytatni, azt hiszem, erre van esélyem, hiszen pontot szereztem, és eredményes esztendő van mögöttem."

A szezon végén lejár Baumgartner szerződése

Baumgartner kedden utazik el a vb-sorozat záró futamára, a Brazil Nagydíjra.

"Természetesen nekem is vannak álmaim, hogy milyen gépben szeretnék versenyezni, de az F1-ben jobb a realitásoknál maradni" - mondta.

A 23 éves pilóta tavaly decemberben kötött egy évre szóló megállapodást a Minardival, amelynek a júniusi, indianapolisi nyolcadik helyezésével egy pontot szerzett. A Minardi előtte a 2002-es nyitófutamon végzett pontot érő helyen.