Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Barrichello: Olyan gyors vagyok, mint Schumacher

2004.10.19. 16:27
A brazil Rubens Barrichello legutóbbi nyilatkozatában elárulta, már nem csak a hétvégi, hazai futamát, a Brazil Nagydíjat akarja megnyerni, hanem a 2005-ös világbajnokságot is: "Gyorsaságban már utolértem Michael Schumachert, vagyis senki sem mondhatja, hogy csak második számú pilóta vagyok a Ferrarinál".
A szezonzáró Brazil Nagydíj megnyerése mellett Rubens Barrichello már új célt is kitűzött maga elé: jövőre szeretné megnyerni a Forma-1-es világbajnokságot.

"Schumacher legyőzése vb-címet jelenthet"

"Úgy érzem, hogy gyorsaságban már utolértem Michael Schumachert, vagyis senki sem mondhatja, hogy csak második számú pilótaként segítem a Ferrarit. Így jövőre nem is törekedhetek másra, mint csapattársam legyőzésére, ami világbajnoki címet jelenthet. Befejezném pályafutásomat, ha egyszer arra ébrednék, hogy álmomban lassabb voltam Michaelnél" - mondta a maranellóiak brazilja.

Barrichello megjegyezte: érzelemgazdag futamot vár Interlagosban, de a hazai közönség elvárásai már nem bénítják.

"Olyan hidegvérű lettem, mint Michael" - árulta el a pilóta, aki idén Monzában és Shanghajban nyert. Előbbi futamon Michael Schumacher a 15. helyről jött föl a másodikra, és csak azért nem előzte meg kollégáját, mert nem akarta, míg utóbbin a világbajnok ritka balszerencsés volt - a boxból indult, ütközött, defektet kapott - így csak tizenkettedik lett.

A Ferrari versenyzője néhány napja azt nyilatkozta, hogy a legendás Ayrton Senna 1993-as diadalát követően ismét hazai győzelem születhet a Forma-1-es világbajnokság záró futamán, a Brazil Nagydíjon.

Brazíliában Schumacher nem fog segíteni

"Egyik legnagyobb álmom megvalósulását jelentené a siker, s tudom, hogy képes vagyok rá. Az is a célom, hogy örömet okozzak a szurkolóimnak. Azonban senki se vegye biztosra az első helyemet, helyesebb, ha továbbra is a földön járunk" - mondta korábban Barrichello, aki 1993-ban indult először Interlagosban, s egyetlen - 1994-es - negyedik helytől eltekintve mindig kiesett, tavaly éppen az élről.

Ráadásul esélyeit csökkenti, hogy Michael Schumacher már jelezte, ő is nyerni akar Interlagosban, és kijelentette, ezúttal nem fog segíteni csapattársának, úgy mint tette azt Monzában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.