Buttonnak a BAR-nál kell maradnia

2004.10.20. 21:50
Az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) szerdai döntésének értelmében Jenson Button továbbra is a BAR-Honda pilótája, annak ellenére, hogy nyáron szerződést írt alá a Williams-BMW-hez is. Az angol átigazolása viszont szinte biztosan létrejön, azzal a módosítással, hogy új csapatának így lelépési díjat kell fizetnie a BAR-nak.
Bár a Williams-BMW szeptemberben bejegyezte szerződését a Forma-1-es kontraktusokkal foglalkozó bizottságnál (CRB), a testület mégis úgy döntött, hogy Jenson Buttonnak a BAR-Hondánál kell maradnia.

"Így csak lelépési díj ellenében mehet"

Frank Williams csapatfőnök augusztus 5-én jelentette be, hogy a következő szezonban Jenson Button lesz az egyik pilótája. A 24 éves klasszis, aki 2000-ben a Williamsnél kezdte a versenyzést, Juan Pablo Montoya helyére került volna. A kolumbiai pilóta a McLaren-Mercedeshez írt alá szerződést.

"Örömmel értesültünk a CRB határozatáról, Jenson most már csak legfeljebb lelépési díj ellenében mehet a Williamshez" - mondta a BAR-Honda főnöke, David Richards, hozzátéve: még két évre szóló opcióval rendelkeznek Button esetében, s ezt érvényesíteni akarják.

A Williams fizetni fog

Button az utolsó verseny előtt a harmadik helyen áll 85 pontjával a két Ferrari-versenyző, a már világbajnok német Michael Schumacher (146) és a brazil Rubens Barrichello (108) mögött.

A fiatal angol Williamshez igazolása valószínűleg nem forog veszélyben, leendő istállója szinte biztosan kifizet érte egy nagyobb összeget a BAR-nak. Persze az is megtörténhet - bár erre nagyon kicsi az esély -, hogy a Williams futni hagyja Buttont, és másik versenyző után néz.