A Ferrari álomszezonja volt az idei

2004.10.25. 14:14
A maranellói istálló 2004-ben fantasztikus szezont produkált és sorozatban hatodszor nyerte meg a konstruktőrök versenyét. Az idei tizennyolc futamból tizenötön a csapat két pilótája Schumacher vagy Barrichello ért elsőként a célba, így nem meglepő, hogy mind a pilóták, mind a csapatok versenyét fölényesen nyerte a Ferrari.
Ross Brawn technikai igazgató szerint a vasárnap befejeződött 55. Forma-1-es világbajnokság álomszezon volt a Ferrari számára, s Michael Schumacher pályafutásának csúcséveként kerül fel 2004 a sportág történetének legszebb lapjaira.

"Két évvel ezelőtt azt hittem, hogy felülmúlhatatlan lesz a 2002-es idényünk. Most pedig nemcsak megismételtük, hanem bizonyos szempontból még sikeresebbek is voltunk" - mondta a brit szakember.

Pedig a 2003-as sorozat után sokan azt gondolták, hogy idén már nem a Ferrari diktálja a tempót, hiszen tavaly csak az utolsó versenyen dőlt el, hogy Michael Schumacher megvédi címét. Ehhez képest ebben az évben a német zseni történelmi sikerként 13 alkalommal állt a dobogó felső fokára, s hetedszer is az F-1 legjobbja lett. A Ferrari pedig sorozatban hatodszor nyerte meg a konstruktőrök versenyét.

"Tavaly a kemény munka hozta meg a gyümölcsét, bebizonyítottuk, hogy a nehéz helyzeteken is úrrá tudunk lenni. Azt is láthatta mindenki, hogy képesek vagyunk a harcra" - jelentette ki Brawn.

A maranellói istálló két pilótája, Schumacher és a brazil Rubens Barrichello 15 futamot nyert meg 2004-ben, ezzel beállította saját 2002-es és a McLaren 1988-as csúcsát az egy szezonban aratott diadalok tekintetében.