Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

A Williams kirúgta az 'agyar' kitalálóját

2004.11.05. 16:07
A minden idők egyik legcsúnyább F-1-es kocsiját, az FW26-os Williams kasztnit tervező, tavaly előtt a Ferraritól elcsábított Antonia Terzit elküldték az angol csapattól, mert ötlete kudarcot vallott.
Pénteken a Williams-BMW istálló egyik szóvivője bejelentette, az istálló megvált az aerodinamikai részleg vezetőjétől, Antonia Terzitől. Az olasz hölgy két éve szerződött a Ferraritól az angolokhoz, ám sikereit nem sikerült folytatnia.

A Ferrarinál nem engedték megvalósítani a tervét

Sőt, valójában igen nagy kudarcot vallott, hiszen az ő ötlete volt az agyarszerű első vezetőszárny, amely tönkretette a csapat szezonját. Terzi állítólag már a Ferrarinál is alkalmazni akarta a furcsa megoldást, ám ott nem engedték neki. Találmányát aztán a Williams idei gépén, az FW26-os modellen megvalósíthatta, de az - finoman szólva - nem vált be. Montoyáék a német futamig szenvedtek az alkotással, majd a vezetők megunták a sikertelenséget, és a magyar versenyen már a szokványos vezetőszárnnyal indították a pilótáikat.

A fejlődés egyértelmű volt: az utolsó előtti nagydíjon Ralf Schumacher könnyedén szerezte meg a második helyet, majd az idényzárót Montoya nyerte. A Williams a pontversenyben viszont így is csak a negyedik helyen végzett, míg tavaly második volt.

Nem kapkodnak a tervezőnő után a riválisok

A bűnbaknak tűnő Terzit munkáját a továbbiakban Loic Bigois veszi át, aki már ezév januárja óta a gárdával dologozott, vagyis előléptetik a negyvennégy éves franciát. Bigois tapasztalt tervező, hiszen korábban már a Ligier, a Sauber, a Prost és a Minardi csapatánál is alkalmazták.

Terzi Forma-1-es karrierje viszont egy időre biztosan megszakad, mert másik istálló ezúttal nem kereste meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.