Davidson-Heidfeld párbaj a Williamsért

2004.11.09. 15:49
A Williams-BMW istálló kedden nyilvánosságra hozta novemberi és decemberi tesztprogramját. A decemberi két gyakorláson Anthony Davidson és Nick Heidfeld kap lehetőséget, így minden bizonnyal kettejük közül ki Webber csapattársa.
A Williams-BMW istálló kedden elkészítette tesztprogramját az idei év hátralévő részére.

Az angol autosport.com és az f1racing.net internetes oldalak úgy értesültek, hogy november végén a gárda egyik hivatalos versenyzője, Mark Webber és a tesztpilóta Antonio Pizzonia Barcelonában fognak körözni, majd decemberben előbb Anthony Davidson, aztán Nick Heidfeld próbálhatja ki a kocsit a szintén spanyolországi Jerezben.

Párbaj a szabad Williams-ülésért

A tesztek az istálló hivatalos megfogalmazása szerint "a Williams 2005-ös pilótafelállását segítenek meghatározni", vagyis szinte biztosan Davidson vagy Heidfeld lesz Webber csapattársa jövőre.

Korábban a három éve visszavonult Mika Hakkinen, a McLarentől távozó David Coulthard, és a már említett Pizzonia neve is felmerült, ám úgy látszik, a német vagy az angol lehet a befutó.

Nick Heidfeld idén a Jordan-Fordnál szerepelt, nem sok sikerrel, hiszen a versenyzésre valójában alkalmatlan kocsiban végigszenvedte a szezont. Anthony Davidson nem indulhatott a futamokon, viszont a Ferrari utáni legjobb autóval, a BAR-Hondával részt vett az összes pénteki szabadedzésen, amelyeken néha a csapat hivatalos kettősét, Jenson Buttont és Takuma Satót, de még Michael Schumachert is megelőzte.

Button négy éve nyert hasonló összecsapást

A Williamsnél nem újdonság az effajta szétlövés, 2000-ben Jenson Button volt az, aki hasonló teszten jobb időt futott, mint akkori riválisa, Bruno Junqueira, és elkezdhette Forma-1-es karrierjét. Idén a Williamsnél újra a huszonnégy éves angolt akarták szerződtetni, ám átigazolását végül az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) megtiltotta, és csak 2006-ban ülhet át a BAR-Hondából a BMW-be.

A Forma-1-ben persze minden megtörténhet, így azt sem lehet kizárni, hogy ha a két fiatal sofőrrel nem lesznek elégedettek, végül mégis a tapasztaltabb Coulthardot választják Webber mellé.