Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A Honda a BAR-csapat társtulajdonosa lett

2004.11.19. 14:53
Péntek kora délután a BAR Forma-1-es istálló saját honlapján hozta nyilvánosságra, hogy a csapatot birtokló British American Tobacco (BAT) eladta részesedésének negyvenöt százalékát a motorszállító Hondának. Bejelentették továbbá, hogy a BAR közös megegyezéssel megválik eddigi menedzser cégétől, a Prodrive-tól, így a a csapatfőnök a továbbiakban nem David Richards, hanem Nick Fry lesz. A Honda mérnökei ezentúl az F-1-es kasztni fejlesztésében is részt vesznek.
Péntek kora délután a BAR Forma-1-es istálló saját honlapján kommünikében hozta nyilvánosságra, hogy a csapatot birtokló British American Tobacco (BAT) eladta részesedésének negyvenöt százalékát a motorszállító Hondának. A maradék ötvenöt százalék továbbra is a BAT tulajdonában marad.

"Nagyon örülünk, hogy motorgyártónk, a Honda növelni szeretné befolyását a teamben, amely idén kitűnően szerepelt a világbajnokságban. Különösen hálásak vagyunk David Richardsnak és cégének, a Prodrive-nak is, amely nélkül nem érhettük volna el az idei eredményeinket" - nyilatkozta Antonio Monteiro de Castro, aki a BAT egyik vezetője és a BAR-csapat igazgatója.

Richards elégedetten távozik

A Honda részéről Takanobu Ito menedzser-igazgató mondta el véleményét: "Kapcsolatunk megerősítése ez a megállapodás, amely mindkét félnek fontos. Elszántságunkat, a Forma-1-es projectbe vetett hitünket tükrözi a szerződés. Célunk, hogy minél jobban megfeleljünk a kategória kihívásainak".

A BAT bejelentette továbbá, hogy befejezi együtműködését a Prodrive-val, amellyel 2001-ben azért kötött szerződést, hogy csapatát sikeressé tegye, és elindítsa a világbajnokságig vezető úton.

"A BAT azt várta tőlünk, hogy sikerre vigyük az istállóját, és biztosítsuk annak hosszú távú jövőjét. Pontosan ezt tettük, ráadásul a tervezettnél előbb. Úgy gondolom, a BAR-Honda már a világbajnoki címért is harcba szállhat" - dicsérte saját menedzser cégét Richards, aki szintén távozik a posztjáról, de február végéig még segíti a gárda vezetőségét.

Japán mérnökök mennek a BAR angliai központjába

Az új csapatfőnök, Richards utódja Nick Fry lesz, míg Geoff Willis továbbra is a BAR technikai igazgatója marad.

A BAT-Honda megegyezés értelmében a japán cég igazgatókat jelölhet a BAR irányító testületébe, valamint mérnököket küld a team Brackleyben található központjába, akik részt vesznek a karosszéria tervezésében. A mindennapi munkában semmi nem változik, és maradnak a pilóták is: 2005-ben is Jenson Button és Takuma Sato vezetheti az autókat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!