Miklós
-7 °C
2 °C

Ferrari-szoftvert találtak a Toyotánál

2004.12.06. 13:46
Alig egy hete derült ki, hogy ipari kémkedés vádjával jövőre bíróság elé áll két volt Ferrari-mérnök, akiket titkos információk átadásával gyanúsítanak. A vádak szerint miután Olaszországból a Toyotához szerződtek, magukkal vittek a 2003-as Forma-1-es autó adatait tartalmazó programokat is. A japán istálló azt állítja, vétlen, sosem használta a Ferrari szoftvereit, ám azokat egy házkutatás során megtalálták a cég kölni központjának számítógépeiben.
A múlt héten bírósági eljárás indult két volt Ferrari-mérnök ellen, akiket az olasz istálló vezetősége még 2003 márciusában jelentett föl ipari kémkedés miatt. A szakembereket azzak gyanúsítják, hogy következő munkaadójuknak, a Toyotának jutattak el titkos fejlesztési információkat.

A japán cég képviselői azonnal tagadták, hogy felhasználták volna a számítógépes programokat, és a Toyota akkor - látszólag - nem is lett gyanús. Az ügyben viszont tovább vizsgálódott Siegmar Raupach német államügyész, és megtalálta a csapat kölni központjában a Ferrari szoftverét.

"Az egyik rendőr Ferrari-szoftverre bukkant"

"Újabb kutatást tartottunk a Toyota Forma-1-es központjában, és az egyik rendőr Ferrari-szoftverre bukkant a szélcsatorna számítógépeiben" - nyilatkozta Raupach a milanói Gazzetta dello Sport című lapnak.

A Toyota azonnal reagált is a felvetésre, vezetői közleményt adtak ki: "a Forma-1-es csapat sosem használta a vádolt mérnökök lopott programjait".

Elhúzódhat az ügy

Az ügy valószínűleg a bíróságon folytatódik, de jó ideig semmilyen határozat nem várható. "Rengeteg információhoz juthattak hozzá a németországi központban, igen komplikált esetről van szó, ezért egy ideig biztos nem lesz megoldása" - árulta el a Gazzettának az államügyész.

A két exferraris szakembert jövő tavasszal állítják bíróság elé, és az már kiderült, hogy egyikük, Angelo Santini a felmentését fogja kérni, mert ügyvédei szerint nem követett el bűntettet.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.