Ecclestone-nal nem lehet versenyezni

2004.12.08. 17:10
Az F-1 irányítója, Bernie Ecclestone hétfőn másodfokon elvesztette azt a pert, amelyet három bank indított a Forma-1 felügyeletéért, de a Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart biztos benne, hogy a másnap a csapatoknak ajánlott ötszázmillió dolláros szerződésével együtt tartja a sorozatot.
Hétfőn Bernie Ecclestone, a Forma-1 irányítója pert vesztett három bankkal szemben, amelyek magukhoz akarják ragadni a sorozat irányítását. Az angol milliárdos másnap 500 millió dolláros ajánlatot tett a csapatoknak, hogy a jelenlegi konkord-szerződés lejárta után is az F1-hez kösse a csapatokat, és azok ne távozzanak a gyártók - Ferrari, Renault, Mercedes, BMW - által 2008-ban létrehozandó, GPWC (Grand Prix World Championship) nevű új versenysorozatba.

"Semmi nem fog változni"

A GPWC vezetői már a Forma-1 történelmét meghatározó döntésről, "fordulópontról" beszéltek, ám Ecclestone magabiztosan jelentette ki: "Semmi nem fog változni, a továbbiakban a bankokkal együtt irányítok".

Ugyanez a véleménye a Minardi-tulajdonos Paul Stoddartnak is, aki elárulta, a GPWC nem képes versenyezni a 74 éves üzletember ajánlatával.

"Bernie első ajánlata volt"

"A GPWC nem tud ennyit adni, és ez még csak Bernie első ajánlata volt. Már ez is rengeteg pénz, a csapatok elfogadnák" - nyilatkozta az f1racing.net-nek.

A GPWC tagjai a Ferrari és a Renault, így azok valószínűleg továbbra is szemben állnak majd Ecclestone-nal. A McLarenben viszont a Mercedes csak kisebbségi tulajdonos, míg a BMW-nek nincs részesedése a Williamsből, így ők igen vonzónak találhatják Ecclestone ajánlatát.