Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Schumacher megvette első F1-es autóját

2004.12.16. 16:27
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher megvásárolta azt az autót, amellyel bemutatkozott a Forma-1-ben: a zöld színű, Ford-motoros Jordan 191-est.
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem nagy autógyűjtő, néhány Ferrarin kívül nem áll más kocsi a garázsában, ám egy különleges darabnak ő sem tudott ellenállni: megvette azt a kocsit, amellyel bemutatkozott a Forma-1-ben.

Csak négyszer ült benne

A német klasszis a Jordan 191 kódnevű, Ford-motoros autóját vásárolta meg. Ez volt az első Forma-1-es gép, amit életében vezetett, igaz, csupán négyszer ült a volánja mögé. Tizenhárom éve, 1991-ben Silverstone-ban egy teszten kipróbálta, majd a Belga Nagydíj hétvégéjén indult vele.

 Schumacher a Jordan 191-ben
Schumacher a Jordan 191-ben
"Sosem fogom elfelejteni az első köreit Silverstone-ban. A Stowe kanyarban mind a négy kerekével csúszott a gép, félelmetesen visítottak a gumik. Természetesen azonnal szerződtettem" - mondta az angol Autosport című magazinnak Eddie Jordan csapattulajdonos.

Jordannek akkoriban, napokkal a Belga GP előtt sürgősen kellett egy sofőr, mert állandó pilótája, Bertrand Gachot gázspray-vel lefújt egy londoni taxist és börtönbe került. A 22 éves tehetség meg is felelt, főleg azután, hogy menedzsere, Willi Weber megnyugtatta Jordant, védence ismeri a belgiumi pályát, Spát. Ez persze füllentés volt, mert Schumacher addig még nem is járt Spában.

Versenyen mindössze hétszáz métert ment vele

A zöld színű négykerekűt, amely az egyik leggyengébb kocsi volt a mezőnyben, Spában, élete első F-1-es futamán a rajtrács hetedik helyére kvalifikálta Schumacher, de a futam már nem sikerült ilyen jól, mert kupplunghiba miatt csak hétszáz métert tudott megtenni.

Itt véget is ért a ma 35 éves szupersztár jordanes karrierje, hiszen néhány héttel később Monzában, az Olasz Nagydíjon már a Benetton pilótája volt, majd a Ferrarihoz igazolt, és Jordanben azóta sem ült.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!