Mária
-6 °C
-2 °C

A McLaren whiskyvel pótolná a cigit

2004.12.17. 11:45
A Forma-1 népszerűsége a rajongók körében az idei év egyhangúsága miatt kissé csökkent, a szponzorok viszont még mindig az egyik legjobb hirdetési felületnek tartják a száguldó autókat. A Ferrarit újabb két éven át támogatja eddigi főszponzora, míg a McLarent egy skót whisky pénzelné évente 53 millió euróval. A spanyol Repsol olajtársaságot három istállóval is hírbe hozták.
A világ egyik legnagyobb telekommunikációs cége, a Vodafone csütörtökön további két évvel, 2005-re és 2006-ra meghosszabbította a Ferrarival kötött támogatói szerződését, így Schumacherék autóján, sisakjain és overallján továbbra is látható lesz a fehér logo.

A Ferrari hosszabbított a Vodafone-nal

A megegyezés anyagi vonzatait természetesen nem hozták nyilvánosságra, de a szakértők becslései szerint a vállalat évente legalább hetven millió (17,2 milliárd forint) euróval segíti a Ferrarit.

A McLaren viszont elveszítheti legjövedelmezőbb szponzorát, igaz, egy skót lap szerint az istálló már meg is találta a West cigarettamárka utódját. Jövő júliusban lejár a McLaren és az Imperial Tobacco - a West forgalmazója - közötti szerződés, és a Sunaday Herald úgy értesült, a dohányreklámot itallal váltják föl: a Johnny Walker whiskyt forgalmazó Diageo nevű társaság akar befektetni.

'Walker' 53 milliót adna évente

Az újság úgy értesült, a Diageo évi 53 millió eurót (13,04 milliárd forint) fizetne Ron Dennis alakulatának, a megállapodás 2005 márciusától, esetleg nyarától lépne életbe, és az autót a whiskey logói fényesítenék. Mivel jövő augusztustól az Európai Unióban már nem lehet dohánytermékeket reklámozni, az Imperial távozása indokoltnak tűnik, kérdés, hogy az alkohol összeegyeztethető-e a vezetéssel és az EU-val.

A Repsol csapatot keres

A spanyol olajipari óriás, a Repsol szintén be akar szállni a Forma-1-be. A cég még szeptemberben kereste meg a Ferrarit, és szívesen felváltaná annak üzem- és kenőanyag szállítóját, a Shellt. Úgy tudni, az olaszok visszutasították az ajánlatot, de a Repsol nem adja föl. Angol lapok szerint kapcsolatba lépett a Jordannel, amely szívesen alkalmazná a márka támogatottját, Pedro de la Rosát egyik pilótájaként, megkereste a BAR-Hondát, mivel a motorsportban már tíz éve a gyári Honda-csapat főszponzora, míg a legutóbbi hírek a Red Bull felkéréséről szólnak. Az osztrákoknak még nincs hivatalos szerződésük egyetlen olajtársasággal sem, így könnyen befutók lehetnek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.