'Schumacher nem akar meghalni'

2005.01.11. 11:33
A Williams-BMW csapatfőnöke, Sir Frank Williams úgy véli, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem tölti ki a Ferrarinál 2006-ban lejáró szerződését, és az idei szezon végén visszavonul.
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher január 3-án harminchatodik születésnapját ünnepelhette, idén már ő lesz a legidősebb pilóta a Forma-1-ben. A nemzetközi sajtó korábbán többször írt a visszavonulásáról, de a német versenyző ezeket rendre cáfolta. Szerződése a Ferrarival a 2006-os szezon végén jár le, többször kijelentette, ki is tölti azt. Sir Frank Williams ennek ellenére biztos benne, hogy a megállapodást egy évvel koprábban felbontják.

"Egyszer már meg is sérült"

Frank Williams
Sir Frank Williams
A tolókocsihoz kötött csapattuladonos úgy gondolja, a sikerek ellenére is egyre jobban megviseli Schumachert a száguldás, különösen a balesetek.

"Schumacher nem akar meghalni. Volt jópár komoly balesete, és egyszer meg is sérült. Nyomás alatt gyakran hibázik, biztosra veszem, már felmerült benne, hogy abbahagyja" - nyilatkozta Sir Williams az angol News of the World című bulvárlapnak.

"Brazíliában meghűlt benne a vér"

A Ferrari sztárja 2004-ben a szezonzáró Brazil Nagydíj szombati napján ütközött nagy sebességgel, és nem lett ugyan semmi baja, Williams szerint a karambol nagyon megviselte: "Emlékszem az arcára Brazíliában. Meghűlt benne a vér, amikor látta, mennyire összetört a kocsija. Fantasztikus karrierje volt, de szerintem ezév végén visszavonul".

Michael Schumacher 1991 augusztusa óta versenyez a Forma-1-ben, tizenkét teljes szezonjából hétszer vb-címet szerzett. Majd' egy tucat komoly balesete volt már, a legsúgyosabb az 1999-es Brit Nagydíjon, amikor autójának fékhibája miatt frontális ütközött a gumifalnak. Ekkor két csont is eltört a lábában, és négy hónapot ki kellett hagynia.