Egy hét múlva kiderülhet Baumgartner jövője

2005.01.21. 14:56
A napokban Magyarországon, Baumgartner Zsolt szponzoraival tárgyalt Rick Gorne, a pilóta angol menedzsere. Eredményes beszélgetéseket folytatott, melyeken kiderült, továbbra is a pilóta mögött állnak eddigi mecénásai.
A Baumgartner Team továbbra is tárgyal Baumgartner Zsolt F1-es karrierjének folytatása ügyében. Ennek részeként Budapesten tartózkodott és folytatott megbeszéléseket Rick Gorne, az első magyar Forma 1-es pilóta menedzsere.

"Eredményesek az eddigi tárgyalások, melyek miatt három napot töltöttem Budapesten. Rendkívül jó benyomásokkal utazom el Magyarországról, hiszen az általam megismert társaságok képviselői komoly lehetőségeket látnak Zsolt pályafutásának támogatásában" - mondta Rick Gorne, Baumgartner Zsolt menedzsere. -" Bízom benne, hogy hozzávetőleg egy hét múlva már nem csak kecsegtető lehetőségekről, hanem konkrét eredményekről is beszámolhatunk majd Zsolt pályafutásával kapcsolatban.

Tavaly Magyarországról a CIB Bank, az Uniqa biztosítótársaság, a Danubius Rádió, a Hungaroring Sport Rt., az Aquarius ásványvíz és az R. A. Trade Kft. támogatta Baumgartnert.

Gorne korábban azt nyilatkozta, négy Forma-1-es csapattal áll kapcsolatban, melyek közül egynél versenypilótaként, háromnál tesztpilótaként számítanának a magyarra. Valójában viszont ezek közül egy, a Minardi szinte biztosan nem szerződteti Baumgartnert semmilyen pozícióba, míg tesztelőre már csak a Saubernek vagy a Jordannek lehet szüksége.

A 23 éves sofőr viszont a versenyhétvégék pénteki napján a szabályok miatt semmiképp nem körözhetne, mert már több mint hat F1-es futamon vett részt, így klasszikus harmadik számú versenyzőnek már senki nem lehet.

Baumgartner Zsolt egyelőre így Magyarországon tartózkodik, ám nem csak a tárgyalások eredményeire vár, hiszen tanulmányaival kapcsoltban is vannak még kötelezettségei. "Most legkomolyabban a vizsgáimra készülök a győri főiskolán, de természetesen folyamatosan teljesítem az edzésprogramomat is, hiszen nem lazíthatok. Úgy készülök a 2005-ös évre, hogy bármelyik pillanatban bevethető legyek amennyiben lezárulnak a tárgyalások. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy Gorne úr nagyszabású elképzeléseit rendkívül kedvezően fogadták a hazai partnerek, így komoly remény van arra, hogy a tavalyinál jobb feltételek közepette folytathassam Forma-1-es pályafutásomat."

Ha a fentiek ellenére sem sikerülne az F1-ben elhelyezkednie, azt sem lehet kizárni, hogy valamely amerikai Formula-sorozatban folytatja pályafutását. A tengerentúlon szívesen alkalmazzák a volt Forma-1-es pilótákat, és Gorne is elismerte, hogy aChamp Car-ban kaphatna helyet Baumgartner.