Emőke
8 °C
19 °C

Baumgartner biztosan nem folytathatja a Minardinál

2005.01.25. 11:29
Bő egy hónappal a Forma-1-es szezon kezdetet előtt még nem tudni, hol folytatja pályafutását Baumgartner Zsolt. A magyar versenyző tavaly a Minardinál szerepelt, de oda idén már nem térhet vissza, mert Paul Stoddart csapatfőnök mást készül leigazolni helyette.
Múlt héten Baumgartner Zsolt menedzsere, Rick Gorne közölte, Magyarországon tárgyalt a pilóta szponzoraival, és nagyon jó esélyet lát arra, hogy védence a Forma-1-ben folytassa pályafutását.

Stoddart már megtalálta a másik piótát

Arról, hogy melyik csapatnál, illetve milyen pozícióban, nem nyilatkozott, de korábbi hírek szerint még négy istállóval is tárgyalásban áll. Úgy tudni, még a Minardival, Baumgartner tavalyi gárdájával sem szakadt meg teljesen a menedzsment kapcsolata - bár két hónap alatt sem tudtak megegyezni az anyagiakban -, de Paul Stoddart csapattulajdonos hétfői nyilatkozata után az f1racing.net biztos benne, hogy a huszonnégy éves magyar nem folytathatja az olasz-ausztrál istállónál.

"Biztos vagyok benne, hogy remek pilótakettőssel megyünk Melbourne-be. Christijan Alberset már megszereztük, és kiszemeltem a társát is. A nevét viszont még nem árulom el" - nyilatkozta a site-nak Stoddart, amely szerint az elhallgatott pilóta neve Nicolas Kiesa.

A dán versenyző 2003-ban öt futamon már szerepelt a Minardinál, és tavaly ősszel hosszú kihagyás után újra tesztelt velük. Mindenképpen van esélye, de képben van még az osztrák Patrick Friesacher is. A huszonnégy éves tehetség múlt novemberben a Minardi egyik tesztjén vezethetett először F1-es autót, de azonnal bizonyította rátermettségét, és remek időket futtott. Jobbaka, mint azelőtt a két állandó pilóta, Baumgartner és Gianmaria Bruni.

Friesacherről azt mondta Stoddart, ha csak a tehetségen múlna, már leigazolta volna őt, de a Minardi szűkös anyagi helyzete miatt neki is kell szponzorpénzt vinnie a gárdához. Ha viszont az összejön, várja őt, és a versenyző menedzsere, Frank Tamás szerint "a tárgyalások zajlanak".

Két halvány esély maradt

Baumgartnernek így valójában két esélye maradt még, vagy a Sauber tesztpilótai helye, vagy a Jordannél állást találni. Helyzetét nehezíti, hogy a Saubernek eddig sosem volt harmadik pilótája, és nem is tesztel túl gyakran, míg a Jordan szinte soha nem tesztel, tavaly ha három napot futott az egyik autója a versenyek között. Valamint az is kérdés, hogy kinek kell olyan tesztpilóta, aki a futamok pénteki napján nem körözhet: Baumgartner már több mint hat F1-es versenyen indult, így ezt nem teheti meg.

Menedzsere, Rick Gorne, Eddie Jordan jóbarátja, ám hétfőn az ír üzletember eladta a csapatát az Alex Shnaider vezette Midland Groupnak, és ezzel elveszítette teljhatalmát is. Shnaider pedig már többször elmondta, orosz érdekeltségei és támogatói miatt mielőbb orosz pilótát akar igazolni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!