Schumacher: 'Izgalmasabb lesz az F1-ben vezetni'

2005.01.31. 16:18
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher a hétvégén kipróbálta a Ferrari új F1-es autóját, az F2004 M jelű modellt, amelyet szerinte "nehezebb, de szórakoztatóbb vezetni", mint az elődjét, az F2004-est.
A Ferrari múlt pénteken, illetve a hétvégén tesztelte először hivatalos Forma-1-es pályán az F2004 M jelű autóját, amellyel pilótái az idei első négy versenyen indulnak. Az új szabályok szerint épített géppel Michael Schumacher körözött Barcelonában, igen eredményesen: jó időket futott, és rengeteg tapasztalatot szerzett az új kocsiról. (Legjobbja 1:15,97 perc volt, míg a körrekord 1:13,7 perc körül van.)

"Többet lehet játszani a kocsival"

A szabálymódosítások miatt idén jóval alacsonyabb mértékű leszorító erő hat a kasztnira, ráadásul a gumiknak is nagyobb távolságot kell kibírniuk, így Schumacher szerint nehezebb lesz vezetni az F1-es négykerekűeket.

"A leszorítóerő csökkenése, és a keményebb gumik miatt sokkal jobban csúszkál az autó, mint korábban" - írta saját honlapján a gyakorlás után. A hétszeres világbajnoknak persze ez nem jelent gondot, sőt: "Tetszik az új helyzet, idén nagyobb élvezet lesz a Forma-1-ben vezetni, mint eddig. Az autó sokkal jobban ficánkol, könnyebben és többet lehet vele játszani, igaz, többet is kell dolgozni. A pilóták ügyessége felértékelődik, jobban kell figyelni a kormányzásra. Izgalmasabb és szórakoztatóbb az új autóval menni, a tehetségesebb pilóták előnyben lesznek".

Barrichellót már a kevésbé módosított gép is sokkolta

Schumacher csapattársa, Rubens Barrichello az új Ferrarit még nem próbálhatta ki, csak az előző gép néhány 2005-ös szabály szerint módosított változatát. Tavaly ősszel a brazil "sokkolónak" nevezte az élményt.

Eddig a Toyota, a Sauber, a BAR-Honda, a McLaren-Mercedes és a Williams-BMW mutatta be a 2005-ös gépét, de a Renault is tesztelte már az új kocsit. Pilótáik véleménye nagyjából egyezett Schumacherével.