Ambrus
-7 °C
3 °C

A Renault világbajnok akar lenni

2005.02.01. 16:13
Kedden Monacóban bemutatták a Renault 2005-ös Forma-1-es csapatát, melynek célja, hogy felvegye a versenyt a Ferrarival, és világbajnok legyen.
Kedd délután a monacói Grimaldi Fórumban bemutatta 2005-ös csapatát a Renault. Az újságírók és a meghívott vendégek láthatták az új autót és a pilótákat is, illetve találkozhattak az istálló, valamint a gyár vezetőivel.

Az R25-ös modell ugyan jelen volt, de azzal már múlt héten köröztek a Renault versenyzői, így inkább a gárda 2005-ös célja került a középpontba, amelyről Patrick Faure, az F1-es projekt feje beszélt.

"Folyamatosan futamokat kell nyernünk"

"Idén a világbajnokságért akarunk küzdeni, ami azt jelenti, hogy a Ferrarival kell felvennünk a versenyt" - jelentette ki magabiztosan Faure. - "Nem elégedhetünk meg a dobogós helyekkel, folyamatosan futamokat kell nyernünk".

A Renault tavaly és azelőtt is egy versenyt nyert, 2004-ben a harmadik helyen végzett a konstruktőrök között a Ferrari és a BAR-Honda mögött.

"Mióta a Renault 2002-ben visszatért a Forma-1-be, minden évben teljesítettük, amit válaltunk. Hiszek benne, hogy ez ismét sikerül" - folytatta a szakember, aki a fejlett technológiai hátterüket is dícsérte: "Minden adott hozzá, hogy egy fokkal feljebb lépjünk. A technikai hátteret fokról fokra építettük föl, és mára szilárd alapot jelent a Viry-Châtillon-i és az enstone-i központjaink együttműködése".

"A pilótakettősünk tökéletes"

Faure végül bemutatta pilótáit is. A spanyol Fernando Alonso már három éve a team tagja - két éve versenyzője -, csapattársa, Giancarlo Fisichella pedig három szezon után tér vissza a kék-sárga gárdához. "A pilótakettősünk tökéletesen kiegyensúlyozott, Alonso idén lesz képességei csúcsán, Fisichella évek óta a leggyorsabbak között van, ráadásul célba is ér szinte mindig. A megbízhatóság kulcskérdés, ha a vb-címért akarunk küzdeni. Rendre pontot kell szereznünk mindkét autónkkal".

Az F1-es sorozat március első hétvégéjén indul, és idén rekordszámú, tizenkilenc futamon át folytatódik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.