'Mutass be Schumachernek, David!'

2005.02.17. 14:41
A Jaguar felvásárlásával alakult új Forma-1-es csapat, a Red Bull Racing mindössze harmincegy éves főnöke, Chris Horner célja, hogy felrázza az unalmas F1-et, megnyerje a depresszióba süllyedt rajongókat, és nem aggódna, ha pilótája, David Coulthard újra a középső ujját mutatná Michael Schumachernek.
A Jordan istálló felvásárlásával a Forma-1 egyik legszínesebb egyénisége, legszórakoztatóbb csapatfőnöke, Eddie Jordan távozik a sportágból. Idén papíron még ő vezeti ugyan az istállót, de az új tulajdonos Midland Group már kinevezte az embereit, akik a fontos kérdésekben dönthetnek, és jövőre már Midland F1 néven indul a gárda.

A Red Bull Racing nem unalmas gyári csapat

Chris Horner
Chris Horner
Az idén a Jaguar megvételével alakult Red Bull Racing főnöke, Chris Horner viszont arra törekszik, hogy tovább vigye az Eddie Jordan-vonalat, kitűnjön a sok szürke, multik befolyásolta team közül, és életet vigyen az F1-be.

"A Forma-1 jelenleg unalmas, pedig nagyszerű személyiségek dolgoznak benne. Szerencsére a mi csapatunknál is van egy pár egyéniség, akikkel az F1 utóbbi években depresszióba süllyedt szurkolóit próbáljuk megnyerni. Keményen dolgozunk, de igyekszünk szórakozni is közben" - nyilatkozta Horner a Reuters hírügynökségnek. - "Eddie Jordan óriási egyéniség, lezser stílusával mindig is a szurkolók kedvence volt. Az ő felfogását akarja tovább vinni a Red Bull".

"Nem lennék ellenére, ha ismét bemutatna neki"

A mindössze harmincegy éves szakember igyekszik is korához illően viselkedni, illetve lendületét kiterjeszteni az egész istállóra. "A mi csapatunk filózofiája más, mint a nagy gyári alakulatoké. Ha például Coulthard újra a középső ujját mutatná Michael Schumachernek, annak sem lennék ellenére. Karakterek kellenek a Forma-1-nek" - utalt vissza Horner a skót 2000-es akciójára, amikor a Francia GP-n bemutatott a ferrarisnak, mert többször is ráhúzta a kormányt.

A mezőny legfiatalabb menedzserénél első számű pilótája, David Coulthard is két évvel idősebb, ám ez egyáltalán nem zavarja egyikőjüket sem. A britnek persze új a szituáció, viszont Hornernek már a Forma-3000-ben is volt önmagánál idősebb pilótája, de semmi gond nem származott belőle. Sőt, szerinte a kora és ambiciózus természete miatt sokaknak szimpatikus lesz: "Fiatal vagyok, de nem a korom, hanem a teljesítményem alapján fognak megítélni az emberek, ebben biztos vagyok. A sportágnak új arcokra kellenek, csak harmincegy vagyok, de éhes a sikerre".

Horner nem szégyellt váltani

Horner azon ritka emberek egyike, aki már fiatalon felismerte, nem őstehetség, és nem szégyellt váltani. Huszönöt évesen felhagyott a versenyzéssel, és saját F3000-es csapatot alapított, amely néhány év múlva a sorozat bajnoka lett. "Hét éve együtt versenyeztem Montoyával és Heidfelddel. Hamar rájöttem, hogy ezek a srácok tehetségesebbek és gyorsabbak, mint én, ezért abba is hagytam az egészet. Kiszálltam a kocsiból, tudtam, hogy a boxutcában sikeresebb lehetek, mint a pályán".