Schumacher: A gondolkodás nem fekszik nekem

2005.02.24. 16:21
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher német lapoknak adott interjúiban az idei, nehéznek tűnő szezonról és önmarcangoló természetéről is beszélt: sokat kételkedik saját képességeiben, de a volán mögött már sosem gondolkozik. Tudja viszont, hogy idén a fejét is használnia kell a győzelemhez.
A hét elején a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn beszélt arról, hogy az idei szabálymódosítások miatt Michael Schumacher, a csapat első számú pilótája kissé hátrányba kerülhet, mert vezetési stílusának nem kedvez, hogy a futamok közben nem lehet kereket cserélni: követhetetlen tempóban tud menni, de ezt megsínylik a gumik, amelyek korán elhasználódnak

"Idén az eszemre is szükség lesz"

A pilóta legutóbbi interjújában elismerte, nem neki kedveznek a változások, igaz nem egy szaklapnak, hanem a legnagyobb német műsormagazinnak, a TV Movie-nak nyilatkozott.

"A tapasztalatom idén is fontos lesz, de ezúttal az eszemet is többet kell használnom. Ez viszont ellenkezik a vezetési stílusommal" - mondta Schumacher, aki nehéz évre számít. - "A McLaren és a Renault kemény ellenfél lesz, de szeretem a kihívásokat".

Tépelődő természet

A Zeit című közéleti lapnak azt is elárulta, hét vb-címe ellenére is kételkedik a képességeiben.

"Folyamatosan kételkedek magamban, akkor is, amikor beülök az autóba. Ilyen a természetem. Szerencsére viszont nem tépelődöm túl sokáig, tudom mikor kell abbahagyni a gondolkodást. Amikor elindulok, kizárom az érzelmeket, mert azok csak hibához vezethetnének" - vallotta be.

Eddig nem a Ferrari a leggyorsabb

Efféle kérdések az utóbbi években sosem merültek föl, a Ferrari ugyanis 2000 óta rendre remek teszteredményekkel vág neki a szezonnak. Idén viszont a McLaren-Mercedes és a Renault pilótái is sokszor legyőzték a Ferrarikat, volt hogy több mint egy másodperccel voltak lassabbak a piros kocsik.

Ezen a héten még Valenciában tesztel a legtöbb istálló, majd jövő hétvégén Ausztráliában már elkezdődik a 2005-ös világbajnokság.