Lauda: A Ferrarit nem szabad leírni

2005.03.01. 11:35
Péntekek kezdődik a Forma-1-es idény, melynek esélyeit nem könnyű megjósolni. A korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda a tavalyinál jóval izgalmasabb futamokra számít, de figyelmeztet: bár a teszteken gyenge volt, az eddig egyeduralkodó Ferrarit nem szabad leírni.
Európai idő szerint péntek hajnalban, Ausztráliában az első tréninggel megkezdődik a 2005-ös Forma-1-es idény.

A szabálymódosítások és a Ferrari visszafogottabb teszteredményei miatt nem könnyű megjósolni, mire számíthatunk, a korábbi háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda ennek ellenére kitűnő futamokra számít.

Összekavarodhat a mezőny

"Leginkább annak örülök, hogy a módosítások miatt a pilótáknak jobban meg kell küzdeniük az autójukkal. Megjósolhatatlan eseményekre számítok, különösen az első futamokon lehetnek meglepetések, amelyek összekavarhatják az eddigi erőviszonyokat" - mondta a német adrivo.com-nak az expilóta.

A teszteken gyengébben szereplő Ferrarit sokan már csak a harmadik legerősebb autónak tartják a mezőnyben - a McLaren és a Renault is jobb lehet nála -, de a német RTL televízió szakértőjeként is dolgozó Lauda figyelmeztet: aki világbajnok akar lenni, annak a Ferrarit kell legyőznie.

A Ferrari háttere a legerősebb

"Az új szabályok lehetővé tették a mérnökök számára, hogy ledolgozzák csapataik lemaradását. Persze a hatalmas technikai és anyagi lehetőségei miatt a Ferrari valószínűleg mindenkinél jobban tud alkalmazkodni a változásokhoz. Mindenkit óvok attól, hogy leírja őket" - mondta a több mint harmincöt éves tapasztalattal rendelkező szakértő.

Ő is úgy érzi viszont, hogy a rajongóknak idén nem kell unatkozniuk: "Schumacher legnagyobb ellenfelei Raikkönen, Button és Montoya lesznek. Izgalmas szezon lesz".