Schumacher bocsánatot kért

2005.03.19. 12:23
Michael Schumacher szombaton, a Malájziai Nagydíj első időmérője előtti tanácskozáson pilótatársai előtt felállt, és elnézést kért Nick Heidfeldtől, amiért két hete Ausztráliában mindkettejük kiesését okozta. Tettét az ösztönözte, hogy tizenkilenc társa egyhangúlag őt tartotta hibásnak a balesetért.
A két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon ütközött egymással Michael Schumacher és Nick Heidfeld. A fiatal Williams-pilóta az egyik jobbkanyarban belülről akarta előzni világbajnok honfitársát, de ellenfele ezt nem engedte, lezárta az ívet, és a fűre kényszerítette őt.

Két hete sima versenybalesetnek minősítette az ütközést

Összeütköztek, mindketten a kavicságyba sodródtak, majd fel kellett adniuk a versenyt. A futam után Schumacher sem Heidfeldet, sem magát nem tartotta felelősnek, szokványos balesetnek minősítette a karambolt. Heidfeld viszont kijelentette, a ferraris ráhúzta a kormányt, leszorította, ezért estek ki mindketten.

Szombaton a Malájziai Nagydíj első időmérője előtt nem sokkal újságírók megszavaztatták mind a húsz F1-es pilótát, szerintük ki volt a hibás a Schumacher-Heidfeld afférban: 19-1 arányban a hétszeres világbajnokot mondták "vétkesnek".

"Felállt és elnézést kért"

Mindössze maga Schumacher szavazott ellenfelére, ám miután kiderült az elsőprő arány, a kvalifikáció előtti eligazításon pilótatársai előtt felállt, és bocsánatot kért a williamsestől.

"Elfogadta, hogy mindenki őt hibáztatja, felállt a helyéről, és elnézést kért a jelenlévők előtt" - nyilatkozta az eligazítás egyik résztvevője az f1racing.net-nek.

Az ügy ezzel Schumacher részéről "végleg le van zárva", Heidfelddel ugyanis már egy Kuala Lumpur-i PR-vacsorán négyszemközt "tisztázták a történteket".