Barrichello alatt lerobbant az új Ferrari

2005.03.23. 11:04
A Ferrari brazil pilótja, Rubens Barrichello kedden próbálta ki először a gyár idei szezonra tervezett autóját, az F2005-öst. A tesztnap végén a sofőr elégedetten nyilatkozott, bár arról nem beszélt, hogy a kocsi motorja tönkrement, és ezért kellett befejeznie a körözést.
A vasárnapi leégés után a Ferrari kedden folytatta a felkészülést a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjra.

Legutóbb Malajziában leszerepelt az olasz gárda, Rubens Barrichellónak fel kellett adnia a versenyt, és Michael Schumacher is csak hetedik lett.

A hétvégéig eldől, Bahreinben jön-e az új Ferrari

#alt# A világbajnok csapat az első két futamon még a tavalyi autójának módosított változatával indult, ám a kudarc miatt előtérbe került, hogy a tervezettnél hamarabb, nem az ötödik, hanem már a következő, harmadik nagydíjon bevessék az új kocsijukat.

Döntés csak a hét vége felé várható, miután mindkét pilóta kipróbálta az F2005-öt. Hétfőn még Luca Badoer tesztpilóta, kedden viszont már Rubens Barrichello körözött a géppel Mugellóban.

Egy verseny hétvége távja után tönkrement a motor

A brazil pozitívan nyilatkozott a próba után, "igazán elégedett" volt a tapasztaltakkal, és elmondta, "a 2005-ös minden területen jobb az elődjénél".

Arról viszont már nem beszélt, hogy a tesztet egy technikai hiba miatt kellett befejeznie: az F2005 a kilencvenhatodik körben lerobbant. A Ferrari sajtóirodájának közleménye szerint "Barrichello úgy érezte, nem működik rendesen a motor, ezért leállította azt". A versenyző a célegyenes végén állt meg, majd trailerrel a boxba szállították az autót.

Szerdán Schumacher is volán mögé ül

Ön szerint válságban van-e a Ferrari?

Mindez nem túl jó előjel, igaz ugyan, hogy a kilencvenhat kör - négyszázötven kilométer-jóval több, mint egy egész versenytáv, nagyjából egy teljes versenyhétvégének felel meg, ám idén a motoroknak már kettőt kell kibírniuk.

Arról senki nem nyilatkozott, hogy Barrichello kedden teljesen új géppel kezdett-e körözni, vagy Badoer hétfői motorját vette át, ám ha utóbbi történt volna, azt minden bizonnyal közölte volna a sajtóiroda.

Időeredményekben nem vallott szégyent Schumacher csapattársa, bár 1:21,438 perces legjobbjánál Badoer egy nappal korábban néhány századdal jobbat futott.

Szerdán Michael Schumacheren lesz a sor, a hétszeres világbajnok ekkor próbálhatja ki először az F2005-öst.

A Bridgestone hivatalosan is vállalta hibáját
A Malajziai Nagydíjon leginkább a használhatatlan Bridgestone-gumik miatt volt lassú a Ferrari, és a leintés utáni nyilatkozatokban a japán cég képviselői el is ismerték, abroncsaik nem voltak versenyképesek. Kedden viszont a Bridgestone egyik főnöke a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva kijelentette: "a gyenge eredményekért csak mi vagyunk a felelősek". A cég technikai igazgatója elárulta továbbá, hogy már el is készült a legújabb fejlesztésű gumijuk, amelyet hamarosan be is vetnek.