Kétséges Juan Pablo Montoya bahreini indulása

2005.03.29. 12:05
A McLaren-Mercedes kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya teniszezés közben a vállára esett és megsérült, így kétséges az rajthoz állása a hétvégi, Bahreini Nagydíjon. Csütörtökön derül ki, vállalja-e a szereplést, ha nem, helyét a tesztpilóta Pedro de la Rosa veheti át.
Teniszezés közben szenvedett sérülése miatt elképzelhető, hogy nem indulhat a hétvégi bahreini F1-es futamon Juan Pablo Montoya.

Hajszálrepedés

A McLaren-Mercedes versenyzője edzőjével, Gerry Convey-val játszott, amikor megcsúszott és a vállára zuhant. A vizsgálatok szerint hajszálrepedés keletkezett az egyik csontjában.

Még nem tudni biztosan, rajthoz állhat-e a pénteken kezdődő nagydíjon, minden attól függ, hogyan reagál a kezelésekre a sérült testrész.

Csütörtökön dől el, vezethet-e

"Kedden újra megvizsgáljuk, és valószínűleg csötörtökön döntjük el, volán mögé ülhet-e" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a McLaren szóvivóje, Ellon Kolby. A törés nem komoly, ám a pilóták válla az egyik legterheltebb pont vezetés közben.

Amennyiben a kolumbiai versenyző nem épülne föl, az istálló spanyol tesztpilótája, Pedro de La Rosa vehetné át a helyét. Ő idén eddig a pénteki tréningeken szerepelt, Ausztráliában aznap a leggyorsabb volt, míg Malajziában a második időt futotta.

De la Rosa helyettesítése nehezebb

Montoya helyettesítésénél nagyobb gond lenne de la Rosa pótlása, ugyanis a McLaren negyedik pilótája, Alexander Wurz túl magas, és nem fér be az MP 4/20-as gépbe.

A spanyol El Mundo Deportivo című lap úgy tudja, de la Rosa helyére az angol Darren Manning lehet a legesélyesebb, aki legutóbb az amerikai Champ Car-sorozatban indult.