Videójátékkal készül a volt Forma-1-es világbajnok

2005.03.30. 11:21
Az 1997-es Forma-1-es világelső, Jacques Villeneuve szinte a teljes tavalyi szezont kihagyta, ezért még sosem járt a bahreini versenypályán. Idén másodszor rendeznek futamot a közel-keleti olajbirodalomban, és a kanadai pilóta autós videójátékkal gyakorol.
A Sauber-Petronas istálló kétszázadik Forma-1-es futamára készül a hétvégi Bahreini GP-n. Nem ünnepelhetnek viszont teljes örömmel, mert a gárdát az utóbbi időben sokan kritizálták az eddig lassúnak bizonyuló új kocsi, a C24-es miatt. Nem kímélték az újságírók az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve-öt sem: a kanadai Ausztráliában simán kikapott csapattársától, Felipe Massától, Malajziában pedig kicsúszott.

Idén eddig nem megy Villeneuve-nek


Jacques Villeneuve
Már arról is pletykáltak, hogy a vezetőség ki akarja őt tenni a csapatból, sőt barátja, David Coulthard szerint magától száll ki, ha a negyedik, San Marinó-i futamig nem javul a teljesítménye.

Villeneuve menedzsere, Craig Pollock persze ezt cáfolta, ám a hétvégén nem lesz könnyű javítania védencének, ugyanis először fog Bahreinben indulni: a közel-keleti futam csak tavaly került be a versenynaptárba, amikor Villeneuve-nek nem volt F1-es szerződése.

"Tudom, hogy sok ott a homok"

"Még sosem jártam Bahreinben, annyit tudok róla, hogy száraz, napos és sok a homok" - viccelt a Reuters hírügynökségnek a harminchárom éves pilóta, aki még tévében sem látta az olajbirodalom alig egy éve elkészült F1-es komplexumát.

"A többiektől azt hallottam, szórakoztató vezetni a pályán, de mivel nem láttam a tavalyi futamot, nem igazán tudom, mire számítsak. De van egy videójátékom, amiben benne van Bahrein is, így azzal készülök".

Davidsonnak bejött a módszer

Fiatal, újonc sofőrök gyakran tanulják a pályákat videójátékokkal, tavaly ősszel a BAR-Honda tesztelője, Anthony Davidson árulta el, hogy a pénteki szabadedzéseken mutatott remek teljesítményéhez a játékok is kellettek.