Ecclestone szerint Alonso az új Schumacher

2005.04.07. 13:27
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone szerint Fernando Alonso lesz a hétszeres világbajnok Michael Schumacher utódja. Az idei világbajnokságot jelenleg vezető spanyol viszont idei sikerei ellenére is a német ferrarist tartja a végső győzelemre esélyesnek.
Hiába nyert meg az első három futamból kettőt és áll huszonnégy ponttal Michael Schumacher előtt a világbajnokságban Fernando Alonso, továbbra is úgy gondolja: a Ferrari és a hétszeres világbajnok az idei vb esélyese.

"Nincs hova javulnunk"

"Még mindig Michael Schumacher és a Ferrari a favorit" - mondta a német Sport Bild című lapnak. Bár csapata, a Renault idén eddig a legjobb a mezőnyben, a spanyol pilóta nem hiszi, hogy az is marad: "Nem hinném, hogy meg tudjuk tartani az előnyünket. Attól félek, nincs már olyan terület, ahol javulni tudnánk".

A Ferrari három futamon eddig mindössze tíz pontot szerzett, míg Schumacher csupán kettőt. Bahreinben már a legújabb autójával, az F2005-tel indult a világbajnok gárda, és kiállásáig a német képes volt tartani a tempót Alonsóval.

"Az elmúlt években a Ferrari uralta a Forma-1-et, és nehezen tudom elképzelni, hogy ez ilyen gyorsan megváltozna. Bahreinben Schumacher már nagyon gyors volt az új kocsijukkal".

Alonso lehet az új szupersztár

A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone már az Ausztrál Nagydíj után elárulta, idén a Renault-nak szurkol, az Autosport című brit újság eheti számában pedig kijelentette, bízik a huszonnégy éves versenyző sikerében: "Alonso lesz Michael Schumacher utódja. Feltörekvő szupersztár, ugyanúgy mint jó tíz éve a német volt".

A harminchat éves ferraris 1991-ben érkezett a Forma-1-be, majd 1994-ben már világbajnokságot nyert. Fernando Alonso 2001-ben mutatkozott be a Minardinál, 2002-ben a Renault tesztpilótája volt, 2003 óta a versenyzője. Az idei a harmadik teljes szezonja, csakúgy mint Schumachernek, amikor világbajnok lett.

A Ferrarinál is átveheti a helyét

Ráadásul a spanyol média úgy értesült, a Ferrarinál is átveheti Schumacher helyét: állítólag létezik egy titkos megállapodás, amely szerint ha a világbajnok visszavonul, Alonso érkezik a helyére. A Ferrarinak 2006 végéig van szerződése Schumacherrel, és már többször nyilatkozta, ezt ki is akarja tölteni.