Michael Schumacher a száz legbefolyásosabb ember között

2005.04.11. 11:27
Az amerikai TIME magazin idén is elkészítette a világ száz legbefolyásosabb emberének listáját, melyen csak öt sporthoz kötődő személy van. A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher először került a névsorba.
Az amerikai TIME magazin minden évben összeállítja a világ száz legbefolyásosabb emberének listáját. Idén először került be a nevek közé a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher is.

Abramovics és Dick Pound is benne van a százban


Dick Pound
Ő az egyetlen Forma-1-es személyiség a száz között, további két sportolót, a kosárlabdázó LeBron Jamest és a vitorlázó Ellen MacArthurt válogatták még be. A százban rajtuk kívül csak Roman Abramovics és Dick Pound neve köthető még a sporthoz: előbbi a Chelsea és a CSZKA Moszkva futballklub tulajdonosa, míg utóbbi a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) elnöke.

Az F1-főnök hiányzik

Érdekes, hogy a Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone nincs a listán, és kimaradt a világ egyik legjobban kereső sportolója, a golfozó Tiger Woods is. A másik, Schumacher persze rajta van, és valószínű, hogy a tavalyi 61,5 millió eurós keresete segítette a legbefolyásosabbak közé.

Azt ugyanis, hogy a legbefolyásosabb jelző pontosan mit jelent, még a TIME menedzser igazgatója, Jim Kelly sem tudja pontosan megfogalmazni: "A befolyás végtelen sok módon értelmezhető".

Schumacher ügyei titkosak

Schumacher A harminchat éves autóversenyzőről 15,1 milliárd forintnyi fizetésén kívül egyébként sem sokat lehet tudni, kérdés, mire költi a rengeteg pénzt, amelyet F1-es csapatától, a Ferraritól és a temérdek szponzorától kap: befektetései titkosak, sem ő, sem menedzsmentje nem beszél ezekről, de még a pletykalapok sem tudnak semmit.

Csupán annyi ismert, hogy öccsével, Ralf Schumacherrel közösen van egy gokartcentrumuk szülőfalujuk, Kerpen közelében.

Schumacher biztos a Ferrari feltámadásában
A Ferrari és Michael Schumacher idén eddig nagyon gyengén szerepel a Forma-1-ben, a világbajnoknak három futam után csak két pontja van. A két hét múlva következő San Marinó-i Nagydíjon viszont már sikeres szereplést vár a német pilóta.
"Nem aggódom, hiszen a múltban rengeteget nyertünk, de mindig tudtuk, hogy nekünk is lehet majd nehezebb periódusunk. Bahreinben már látszott, hogy jó úton járunk, és nem hiszem, hogy a Renault verhetetlen lenne. Alonso ugyan vezeti a vb-t, de nem vagyok biztos benne, hogy az év végén is ő lesz az élen" - nyilatkozta a múlt hetei barcelonai tesztelés után a Gazzetta dello Sport című lapnak.