Schumacher: Magamat is megleptem

2005.04.25. 22:29
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher elárulta, a San Marinó-i nagydíjon nyújtott teljesítményére maga sem számított, és már nagyon várja a következő futamot.
Vasárnap Fernando Alonso kiélezett csatában, alig több mint két tizedmásodperccel Michael Schumacher előtt nyerte a San Marinó-i Nagydíjat, melyen három futamnyi bukdácsolás után újra versenyképesnek bizonyult a Ferrari.

A világbajnok saját hibája miatt csak a 13. helyről rajtolhatott, hátránya harmincegy másodperc is volt a Renault-pilótához képest, de ezt kevesebb mint húsz kör alatt ledolgozta, és a célig nyomás alatt tartotta ellenfelét.

Az időmérőkön gyors volt a Ferrari, de arra, hogy a futamon mindenkinél másfél másodperccel jobb lesz vele Schumacher körönként, senki nem számított. Még maga a német klasszis sem.

Button miatt nem Schumacher nyert

"Engem is meglepett, hogy milyen rövid idő alatt sikerült ledolgoznom a hátrányom" - nyilatkozta a nagydíj másnapján a Reuters hírügynökségnek Schumacher. - "Ha Buttont valamivel hamarabb sikerült volna lehagynom, nyerhettem volna, mert akkor valószínűleg Alonso elé jöttem volna vissza az utolsó tankolásomról. Szabad pályán ledolgozhattam volna a hátrányom, és nem három másodperccel mögötte kellett volna folytatnom. Bár végül nem sikerült leelőznöm, így is élveztem a párharcot Alonso ellen, és már alig várom a következőt".

A hétszeres világelső az első tankolását követően - 27. kör - már a 40. körre utolérte a BAR-Honda pilótáját, Buttont, de hat körbe tellett, míg - egy szenzációs manőverrel - sikerült megelőznie. Látványos hajrája ellenére Schumacher a célban nem volt igazán boldog, mint elmondta, élvezte a versenyt, de önmagát okolta a győzelem elszalasztása miatt: ha az időmérőn nem csúszik ki, szinte biztosan nyert volna.

"Barcelonában még előrébb léphetünk"

Az első három futamon kétszer kiesett, és mindössze két pontot szerzett pilóta persze örült, hogy autója újra úgy ment, mint tavaly, amikor 18-ból tizenöt futamot nyert a Ferrari. "A kocsi fantasztikus volt, a teljesítményünk a gumikérdésnek is véget vetett. Nem nyertünk, de ami igazán fontos, hogy újra az élmezőnyben vagyunk, és Barcelonában még előrébb léphetünk".

A Bridgestone eddig rendre használhatatlan gumikat szállított a Ferrarinak, ám a teszteken végre sikerült új típusú abroncsokat fejlesztenie, amelyek San Marinóban tökéletesnek bizonyultak. Nem a gumikon múlt, hogy végül második lett Schumacher, a sikerét Fernando Alonso csak magának köszönheti.

"Alonso világbajnok lesz"

A 23 éves spanyol tizenhárom körön át védte pozícióját a mezőny legjobb pilótája ellen, egy olyan autóban, amely motorjának teljesítményét visszafojtották, hogy elérjen a célig. A legnagyobb dicséretet valószínűleg Pat Symondstól, a Renault technikai igazgatójától kapta: "Egy leendő világbajnok győzött Imolában".