Alonso: Egyre kevesebb az esélyem a győzelemre

2005.04.26. 15:49
Hiába nyert meg három versenyt az első négyből Fernando Alonso, úgy érzi, hazájában, a szűk két hét múlva következő Spanyol GP-n már nem ő lesz az esélyes.
A Renault idén mind a négy Forma-1-es futamot megnyerte, az első három versenyen fölényesen győzött egyszer Giancarlo Fisichella, illetve kétszer Fernando Alonso. Vasárnap San Marinóban viszont leginkább a fiatal spanyol zsenialitásának köszönhették a sikerüket: Michael Schumacher új Ferrarija körönként másfél másodperccel gyorsabb volt a francia kocsinál, mégsem tudta megelőzni.

"Óvatosnak kell lennünk"

Alig két hét múlva Alonso hazájában, a Spanyol Nagydíjon folytatódhat a küzdelem, ám a huszonhárom éves versenyző figyelmeztetette rajongóit, számítsanak rá, hogy sorozata megszakadhat.

"Három győzelem után erősnek érzem magam, de ezek a sikerek eufóriát okoztak, ezért óvatosnak kell lennünk. A továbbiakban sokkal nehezebb lesz nyernem, hiszen a Ferrari egyre versenyképesebb, és Raikkönen is nagyon jól ment a kiesése előtt. Az az igazság, a győzelmi esélyeim napról napra csökennek, Barcelonában kemény futam vár rám" - nyialtkozta a Reuters hírügynökségnek.

Todt: Még messze az igazi formánk

Kimi Raikkönen az élről adta föl technikai hiba miatt, és a spanyol motorja is gyengélkedett, mivel már a bahreini futamot is azzal nyerte meg. Barcelonára új erőforrást kap, míg Schumachernek az imolai használttal kell indulnia, de a Ferrari olyan időket futott, amit Alonso megközelíteni sem tudott.

A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt szerint viszont ez még nem jelenti, hogy Barcelonában győzni fognak.

"Még messze vagyunk az igazi formánktól, minden területen elmaradásaink vannak. Persze az imolai teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, valóban jelentős előnyben volt Schumacher a többiekhez képest. De egyáltalán nem biztos, hogy ez a következő futamon is így lesz. Ráadásul a pontállásokat nézve még mindig nagy a hátrányunk, és ugye valójában ez számít" - óvatoskodott Alonsóhoz hasonlóan a francia menedzser is, amikor a Gazzetta dello Sport kérdéseire válaszolt.

A Renault főnöke, Flavio Briatore mindig látványosan ünnepli pilótái győzelmeit, San Marinóban viszont szokatlanul visszafogott volt, a konstruktőrnek járó trófeáért sem maga ment a dobogóra, hanem egyik kollégáját küldte föl.

A San Marinó-i GP jót tett az F1-nek

Mire számít Barcelonában Ön?

"Az imolai küzdelem jót tett a Forma-1-nek, ebben megegyezhetünk. Elképzelhető viszont, hogy Barcelonában már nem lesz ilyen kiegyensúlyozott a verseny. A San Marinó-i klasszikus futam volt, a következő viszont lehet, hogy teljesen más lesz" - igyekezett ő is csökkenteni az esélyesek pszichikai terhét.

Spanyolországban - amint Alonso említette - Forma-1 őrület kezdődött, a május 8-i katalóniai futamra már egy hónappal korábban elkelt az összes jegy, a hazai kedvenc győzelme pedig a hétvégi focitudósításokat is háttérbe szorította: a Marca című madridi lap hétfői számában az első tizenhárom oldalán csak az F1-gyel foglalkozott.