'Nem is volt rossz egy öregembertől'

2005.04.26. 10:57
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn is Michael Schumachert dicséri a vasárnapi San Marinó-i Nagydíj után. Az angol szakember Fernando Alonsót a világbajnok egyik legkeményebb ellenfelének tartja, és úgy gondolja: ha pilótája idén ki is kapna Alonsótól, jövőre visszajönne, hogy újra megszerezze a vb-címet.
A vasárnapi Fernando Alonso-Michael Schumacher párharcot óriási csatában a Renault versenyzője nyerte, de a hétszeres világbajnok bebizonyította, harminchat éves kora ellenére is képes felvenni a fiatalok tempóját, sőt.

Szenvedélyes, tud küzdeni, motivált

Ross Brawn, a Ferrari technikai iagzgatója úgy gondolja, a pilótáknál eljön az idő, amikor hamarabb kezdenek fékezni, ám Schumachert kivételnek tartja.

"Minden pilóta életében eljön a pont, amikor elkezd lassulni, kivéve őt. Óriási szenvedéllyel vezet, lenyűgözött, hogy még mindig hogy tud küzdeni. Ennyi év után is versenyképes, és vasárnap látszott, mennyire motivált" - nyilatkozta a szakember a Reuters hírügynökségnek.

"Rengeteg kilométer van még benne"


Ross Brawn
Évek óta minden szezonban felmerül, hogy a német klasszis visszavonul, de Brawn szerint erre még sokat kell várni: "Hihetetlenül felkészült, fitt, láthattuk, mit tud. Imolában emlékeztetett mindenkit, mennyire jó pilóta. Már nem fiatal, de rettentően éhes a sikerre, szerintem még mindig rengeteg kilométer van benne".

A múlt héten Schumacher elárulta, felmerült a 2006-ban lejáró ferraris szerződésének meghosszabbítása. Ám azt az angol mérnök sem tagadta, az istállón belül is szóba került első számú pilótájuk kora: "Szoktam őt ugratni, San Marinóban is mondtam neki, nem is volt rossz ahhoz képest, hogy milyen öreg".

A német klasszis a legidősebb az F1-es mezőnyben, Fernando Alonso tizenhárom évvel fiatalabb nála. Brawn úgy gondolja, a spanyolnál jobb ellenfele talán nem is volt Schumachernek a Forma-1-ben.

Alonso nagy kihívás

Ön szerint ki volt Michael Schumacher eddigi legjobb ellenfele?

"Alonso rendkívül jól vezet, sokkal jobban, mint korábban. Legyőzése nagy kihívást jelent, talán eddig ő Schumacher legnehezebb ellenfele, de biztosan nem gyengébb, mint az eddigiek. Michael élvezi a harcot, és ha idén esetleg le is győzné a spanyol, jövőre visszatérne, hogy revansot vegyen".

Michael Schumacher korábban - többek között - olyan klasszisokkal került szembe, mint Damon Hill és Mika Häkkinen. Az angolt mindig (1994, 1995), de Häkkinent - az 1998-as vereség után - csak 2000-ben győzte le. Jacques Villeneuve-től 1997-ben ugyan - egy jóval gyengébb autóval - kikapott, de a kanadai visszaesése miatt sosem lehetett esélye a visszavágásra. A hétszeres bajnoknak 2001-ben, 2002-ben és tavaly nem volt valódi ellenfele, míg 2003-ban Kimi Raikkönent szorította a második helyre.