Coulthard fojtogatta Massát az imolai futam után

2005.04.28. 16:14
Az idén a Red Bull Racinggel versenyző David Coulthard négy nappal a San Marinó-i Nagydíj után az angol Daily Mirror című lapnak elárulta: a leintés után órákkal fojtogatta Felipe Massát, a Sauber versenyzőjét. A brazil, miután kétszer is ütköztek, a futamon középső ujját mutatta a skótnak.
"Nekem senki nem mutogathat, te kis picsa" - üvöltötte David Coulthard órákkal a San Marinó-i Nagydíj után Felipe Massa arcába. A Red Bull Racing pilótája a Daily Mirror című lapnak elárulta, fojtogatta is a Sauber versenyzőjét, mert brazil riválisa a futamon bemutatott neki.

Csak azért nem bántotta jobban, mert ott voltak a szülei


David Coulthard
A két pilóta többször is összekoccant a pályán, először Massa hátulról belement a skót kocsijába, majd amikor később aggresszíven sikerült megelőznie, a középső ujját mutatta.

"Azzal vádolt, hogy leszorítottam őt, ezért amikor pár órával később távozóban volt a pályáról, megállítottam a kocsiját, behajoltam az ablakon, és torkon ragadtam. Ki akartam rángatni, de észrevettem, hogy a szülei döbbenten néznek rám a hátsó ülésről. Elengedtem, mert nem akartam előttük megalázni" - részletezte a történteket Coulthard, aki éppen dél-amerikai riválisa mögött ért célba.

Coulthard is mutogatott már, de utána elnézést kért

Massa a leintés után nem sokkal valóban panaszkodott, azt mondta, a skót többször ráhúzta a kormányt. Az ütközéseiknél mindkettejük autója megsérült, így csak a tizenkettedik és tizenharmadik helyen tudtak befutni.

A harmincnégy éves klasszis tagadta Massa vádjait - hogy szabálytalanul vezetett volna -, ám felelevenítette a 2000-es esetet, amikor ő mutatott be Michael Schumachernek a Francia GP-n, mert a világbajnok - szerinte - sportszerűtlenül akadályozta.

"Elvárom, hogy tiszteljenek, mert én is tisztelek mindenkit. Egyszer ugyan Schumachernek mutogattam én is, de a futam után megbeszéltük, és bocsánatot kértem. Massa is megtehette volna ezt, de nem akarta".

Massa kamerája felvette a mutogatást


Felipe Massa
A fojtogatásnak szemtanúja volt a Red Bull csapatfőnöke, Cris Horner és főtervezője, Günther Steiner is. Coulthard beszámolója szerint ők a meglepettség miatt mozdulni sem tudtak, bár a szezon előtt Horner kifejezetten kérte versenyzőitől, hogy ne fogják vissza magukat, ha igazuk van. A menedzser pontosan arról beszélt, nem bánná, ha Coulthard újra bemutatna Schumachernek, mert nem akar unalmas csapatot vezetni.

Massa eddig nem beszélt a mutogatásáról, de a Red Bull-os biztosan igazat mond, mert a Sauber belső kamerája rögzítette a mozdulatát, amelyet így több százmillió néző láthatott a tévében.