'Schumacher elfelejtheti a vb-t'

2005.05.12. 11:54
Három korábbi Ferrari-versenyző, Niki Lauda, Gerhard Berger és Eddie Irvine is úgy gondolja, idén megszakad Michael Schumacher sorozata, és új világbajnoka lesz a Forma-1-nek. Az ír szerint ideje is a váltásnak, mert a német 'az F1 legunalmasabb bajnoka'.
"Michael Schumacher elfelejtheti az újabb vb-címet" - mondta a Ferarrival két vb-t is nyert Niki Lauda a német RTL televízió szakkommentátoraként a vasárnapi Spanyol Nagydíj leintése után. A futamot a hétszeres világelső két defekt után feladta, így már harmincnégy pont a lemaradása a vb-t vezető Fernando Alonso mögött.

"Őrségváltás van a Forma-1-ben"

#alt#
Eddie Irvine, Niki Lauda és Michael Schumacher
A német ferraris korábbi csapattársa, Eddie Irvine is biztos benne, hogy idén új világbajnokot avatnak.

"Schumacher túl van a zenitjén, már nem tud száz százalékot adni. Nem is értettem, mit művelt Imolában. Csak annyit kellett volna tennie, hogy a belső ívre megy és megelőzi Alonsót. Semmi értelme nem volt, hogy második legyen. Három éve még meg is előzte volna, szerintem öregszik" - nyilatkozta az ír expilóta a BBC Rádiónak.

A négyszeres futamgyőztes szerint a Schumacher-éra hamarosan véget ér: "Őrségváltás van a Forma-1-ben. Alonso félelmetesen jó, nyomás alatt nem követi el a Schumacher-féle hibákat, és Räikkönen is közel van a csúcshoz. Ideje már, hogy lecseréljék a németet, mert ő minden idők legunalmasabb világbajnoka".

Berger: Alonso vb-győztes lehet idén

Gerhard Berger szintén versenyzett a Ferrarinál, és abban is egyetért Irvine-nal, hogy Alonso lehet a német utódja. "Alonso képes megnyerni az idei bajnokságot. Korához képest nagyon érett, Imolában mindenkit meggyőzött a tudásáról. Alig hibázik, szemben Räikkönennel, aki persze szintén kivételesen gyors" - dicsérte a fiatalokat a karrierje alatt tíz futamon győztes Berger a Sport am Sonntag című osztrák lapban.

Prost szerint abbahagyja a hétszeres bajnok


Alain Prost
Egy másik exferraris, a négyszeres világbajnok Alain Prost véleménye a legmeghökkentőbb Schumacherrel kapcsolatban: "Úgy gondolom, hogy a szezon végén visszavonul. És ez nem attól függ, hogy megnyeri-e a világbajnokságot vagy sem. Ha nyerne, a pályafutása csúcsán hagyhatná abba, de korántsem biztos, hogy sikerül neki".

A Ferrarival öt futamon győztes francia annak ellenére mondta ezt a német Sport Bildnek, hogy néhány hete maga Michael Schumacher árulta el, hogy már felmerült a 2006 végén lejáró szerződésének meghosszabbítása. Később tagadta, hogy komolyan tárgyalnának, ám a külföldi lapok biztosak benne, hogy már folyik az egyeztetés, és a harminchat éves bajnok még évekig az F1 tagja lesz.