'Michael megölhetett volna'

2005.05.23. 11:14
A vasárnapi Monacói Nagydíj befejezése után majdnem összeütközött Michael és Ralf Schumacher. A fiatalabbik fivér szerint bátyja "nem teljesen normális", a világbajnok viszont egyszerű előzési manővernek gondolja, hogy 250-es tempónál ráhúzta öccsére a kormányt.
"Egy millimeter, és ha összeérnek a kerekeink, egyikünk meghalhatott volna. Ebből én nem kérek!" - dühöngött a vasárnapi Monacói Nagydíj után Ralf Schumacher, akit bátyja, Michael a leintés után majdnem a szalagkorlátnak szorított a célegyenesben.

A Ferrari sztárja körökön át autózott a fivére mögött, de nem tudta megelőzni, a sikánt az egyik próbálkozásakor le is vágta miatta. Később két hellyel a toyotás mögé esett vissza, ám csapattársa, Rubens Barrichello az utolsó körben elengedte maga mellett, így újra próbálkozhatott.

"Úgy érzem, néha kikapcsolja az agyát"


Schumacher vs Schumacher
A célegyenesben öccse mellé is ment, de a kockás zászlóig nem sikerült lehagyania. Majd, miután áthaladtak a célvonalon, körülbelül óránkénti kétszázötven kilométeres sebességnél egy pillanatra felé rántotta a kormányt. Ralf reflexből reagált, így nem lett baj a manőverből.

"Nagyon veszélyes volt, amit csinált. Szerintem Michael néha nem teljesen normális. Miről is beszélhetnék ezek után vele? Úgy érzem, olykor kikapcsolja az agyát" - nyilatkozta a Premiere televíziónak percekkel a nagydíj után Ralf Schumacher.

Michael: Én vérbeli autóversenyző vagyok

Bátyja semmi kivetnivalót nem talált a tettében: "Mit mondhatnék? Csak hat századdal voltam Ralf mögött, érthető, hogy megpróbáltam megelőzni. Vérbeli autóversenyző vagyok, és a Forma-1 nem sétakocsikázás" - válaszolt teljes nyugalommal a hétszeres világbajnok egy másik riporternél.

A ferraris arról nem beszélt, miért kellett a célvonal után ráijesztenie az öccsére, aki a német Bild című lapnak is elsírta véleményét: "Nem azért versenyzünk, hogy életveszélybe sodorjuk egymást. Michaelt frusztrálja, hogy idén nem megy neki, és csak rajtam vezeti le a dühét."

Lauda szerint problémájuk van egymással

A német RTL csatorna szakkommentátora, a volt Forma-1-es és Indycar-pilóta, Christian Danner úgy véli, "Michael Schumacher akciója rendben volt", mert "egy versenyzőnek támadnia kell". A volt háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda szerint viszont valamilyen ismeretlen dolog állhat a háttérben.

Ön szerint kinek van igaza?

"A Schumacher-fivéreknek biztosan problémájuk van egymással, különben nem történne ilyen" - mondta az RTL szakértője. Az osztrák expilótának valószínűleg igaza van. Nem kizárt, hogy Michaelt az zavarja, fivére már a szezon elején kijelentette: a Ferrari idén nem lesz világbajnok, és amilyen fórumon csak lehet, azóta ezt rendszeresen megismétli.

Ralf Schumacher ledózerolná Monacót

Ralf Schumachernek ettől az esettől függetlenül is elég szerencsétlen hétvégéje volt. A szombati szabadedzésen Juan Pablo Montoya miatt, majd órákkal később, az időmérőn saját hibájából ütközött a szalagkorlátnak. A futamot az utolsó előtti helyről kellett kezdenie, így a hatodik pozíciója remek teljesítmény, ám ennek ellenére is úgy gondolja, a monacói pálya nem biztonságos.

"Monaco nem igazi pálya, hogy az legyen, le kéne dózerolni a körölütte álló épületeket, de ez sosem fog megtörténni."