Barrichello is veszélyesnek tartja Michael Schumachert

2005.05.24. 15:02
Öccse őrültnek tartja Michael Schumachert a Monacói Nagydíj leintése után bemutatott manővere miatt, és a ferraris csapattársa, Rubens Barrichello is kiakadt. A brazil szerint mindketten kieshettek volna, amikor az utolsó körben előzte meg a német.
A vasárnapi monacói futam után öccse, Ralf Schumacher őrültnek nevezte Michael Schumachert, mert a világbajnok - már a leintés után - majdnem a szalagkorlátnak szorította őt. Ferraris csapattársának, Rubens Barrichellónak egy másik manőverrel volt gondja: az utolsó körben a sikánban előzte le az idősebbik Schumacher.

"Veszélyes dolgot művelt"

"Mindketten kieshettünk volna, én nem mentem volna bele hasonló manőverbe - panaszolta a Gazzetta dello Sport című lapnak Barrichello. - Egy világbajnoknak nincs szüksége ilyen eszközökre. Nem akarok zavart okozni a csapaton belül, de amit csinált, veszélyes volt".

Külsőre nem látszott különösebben aggresszívnek az előzés, és a németnek nincs is lelkiismeret-furdalása: "Sajnálom Rubenset, de előfordulnak effajta manőverek. Lehetőségem volt, hogy megelőzzem, tudtam, hogy meg tudom csinálni, ezért megpróbáltam. Persze megértem a keserűségét."

Schumacher nem adja fel a vb-harcot

Az akcióval Schumacher egy helyett két pontot szerzett, de a pontversenyben ez nem sokat segített rajta, mert hátránya már 37 egység a vb-t vezető Fernando Alonso mögött. Viszont ennek ellenére is úgy gondolja, megvédheti címét.

"Amíg matematikailag nem lehetetlen, mindent megteszek, hogy újra világbajnok legyek. Nincs olyan, hogy feladjam. Ezek nem pusztán szavak, tényleg ilyen a természetem. Harcos típus vagyok, mindig a maximumot adom, egészen a végletekig. Egy futballmeccs 90 perces, és gyakran fordul meg az eredmény az utolsó pillanatokban vagy a hosszabbításban" - bizonygatta elszántságát a hétszeres világbajnok.

Az egykörös időmérő a Ferrari gyengéje

Monacóban az időmérőkön és a versenyen is csak a középmezőnyben volt a Ferrari, de a futamnak volt olyan periódusa, amikor Schumacher volt a leggyorsabb a pályán, és a legjobb kört is ő futotta.

"A legfontosabb, hogy verseny közben gyorsak voltunk. Ez ad reményt a folytatáshoz. Az időmérőn vannak problémáink, azon dolgozunk, hogy ezt mielőbb kijavítsuk. Ha sikerül, reális esélyünk lesz, hogy ismét nyerjünk. Akár már a Nürburgringen is."

Ön szerint lehet-e idén világbajnok Michael Schumacher?

A kétrészes kvalifikációs rendszer megváltoztatásáról hétfőn döntött az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség), és az új, egy tréningből álló időmérés kedvezhet a Ferrarinak.

Az új kvalifikáció jól jöhet Schumacheréknek

"Nehéz dolgunk van, mert úgy tűnik, ellenfeleink lehagytak minket - elemezte helyzetüket Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke. - Két versennyel ezelőtt még mindenki csak Alonsóról beszélt, de jött Raikkönen, nyert kétszer, és változott a szituáció. Talán a következő két nagydíjon mi fogunk győzni".

Sőt, a francia menedzser szerint sem úszott még el a vb-cím: "Természetesen van még remény. Mindent megteszünk, hogy ugyan arra a szintre jussunk, mint az utóbbi években, és még tizenhárom futamunk van, hogy javítsunk."

A következő nagydíjat a hétvégén Németországban rendezik, a Nürburgringen az Európa GP kerül sorra.