'Tedd le a poharat, Kimi!'

2005.06.07. 21:26
Nem csak remek győzelmeiről, de bohémságáról is híressé vált a Forma-1-ben az utóbbi félévben Kimi Raikkönen. A McLaren-Mercedes pilótáját többször is fotózták már, miközben részegen mulatott, ám teljesítményére az italozás eddig nem volt rossz hatással. A volt F1-es pilóta, Martin Brundle szerint, ha világbajnok akar lenni, meg kell változnia.
Győzelmei mellett ivászatai miatt is sokszor került az újságok címlapjára az utóbbi bő fél évben Kimi Raikkönen.

Ivott Gran Canarián, Londonban és Finnnországban is

Első balhéja múlt decemberben, a Kanári-szigeteken volt, amikor szerelmi bánatában itta le magát egy helyi lokálban. A huszonöt éves versenyző azért borult ki, mert mindössze négyhónapnyi házasélet után megromlott kapcsolata feleségével, Jenny Dahlmann-nal.

A német Bild című bulvárlap fotósai meg is örökítették a részeg Raikkönent, aki végül kibékült a volt finn szépségkirálynővel.

A McLaren vezetői nem kommentálták komolyabban az esetet, azt mondták, a pilóta magánélete nem tartozik rájuk.

Az év elején viszont újra túlzásba vitte az italozást, angol újságok többször is cikkeztek londoni vad éjszakáiról, legutóbb pedig hazájában, Finnországban kapták le elázva fotóriporterek.

Ha nyer, nem számít, mit csinál a pályán kívül


Kimi Raikkönen
"Amíg a pályán nincs velem gond és jók az eredményeim, addig szerintem nem számít, hogy mit csinálok azon kívül" - nyilatkozta a pilóta a német RTL televíziónak néhány nappal a monacói futam előtt, amit aztán meg is nyert.

Németországban is vezetett, amikor gumihiba miatt kiesett, és idén a hercegségen kívül még Barcelonában is győzött, így teljesítményére látszólag nincs hatással bohém életstílusa.

Az angol F1racing magazin legutóbbi számában a volt F1-es pilóta, napjainkban tv-kommentátor Martin Brundle közölt hosszú cikket Raikkönenről, és ő úgy gondolja, a fiatal tehetségnek le kell szoknia az időnkénti italozásról, ha világbajnok akar lenni.

"Eltereli a figyelmét a vezetésről"

"Elbírja a kemény ivászatot, mert fiatal és edzett, de az effajta negatív hírnév eltereli a figyelmét a vezetésről, és a riválisainak kedvez" - írja az angol exversenyző.

A McLaren-főnök Ron Dennis eddig nem foglalkozott kedvencének életstílusával, ám Brundle szerint az istállónak is gondot jelenthet, ha Raikkönen nem változik meg: "A százmilliókat költő szponzorok sem lesznek elragadtatva a piás címlapoktól, pedig ahhoz, hogy legyőzze Michael Schumachert teljes támogatásra és megingathatatlan bizalomra van szüksége".

Többen is ünnepeltek már részegen

Napjaink autóversenyzői közül Michael és Ralf Schumachert, illetve Jenson Buttont is látták már részegen, sőt, előbbiekről fotók is készültek: a 2003-as utolsó, szuzukai futam után ünnepelték önkívületben az idősebbik fivér hatodik vb-címét.