Schumacher már jósolni sem mer

2005.06.09. 11:58
A hétvégi, Kanadai Nagydíj előtt Michael Schumacher már nem reménykedik a Ferrari feltámadásában, és Kimi Raikkönen is visszafogottan várja a futamot. A vb-t vezető Fernando Alonso viszont nem csak óriási előnye megőrzésére, de újabb győzelemre hajt.
Harminckét pont előnnyel vezeti a Forma-1-es világbajnokságot Fernando Alonso, szakértők egy része és sok újságíró, de legfőképp a rajongói már az új világbajnokként emlegetik.

Csakhogy a sorozatból még tizenkét futam hátra van, és a hétvégi Kanadai GP előtt maga a pilóta is igyekezett lehiggasztani a lelkesedőket.

Alonso: Korai még a vb-ről beszélni

- Az Európa GP óta már mindenki szinte világbajnoknak tekint, csak azért, mert nagy előnnyel vezetem a pontversenyt. A szezon egyharmadánál járunk, nagyon korai még a vb-címről beszélni. Azt csak a hajrában lehet megnyerni, és addig minden futamon a maximumot fogom nyújtani, nem a vb-re, hanem mindig a következő nagydíjra koncentrálok - nyilatkozta a pilóta a spanyol El Mundo Deportivo című lapnak a 23 éves spanyol, aki hangsúlyozta, nem csak a biztos pontszerzésre, hanem továbbra is győzelmekre hajt.

Raikkönen nem adhatja föl

Két kevésbé sikeres futam után Alonso Németországban győzött, ám ezt Kimi Raikkönen balszerencséjének is köszönheti, aki az utolsó körben esett ki, gumihiba miatt. A finn versenyzőnek így a barcelonai és a monacói győzelem után nem jött össze a mesterhármas, sőt nulla ponttal zárt, és még jobban lemaradt a Renault tehetségétől. Az üldözést persze nem adhatja föl.

- Sok futam van még hátra, megpróbáljuk megnyerni a következőket, aztán meglátjuk, hol állunk majd - mondta a BBC riporterének.

Az új gumival jobb lehet a Ferrari

Még ennyire sem optimista Michael Schumacher, aki az utóbbi kudarcok után már jósolni sem mer. - Kihagynám az esélylatolgatást, mert az előző futamokon nem bizonyultam jóstehetségnek. Anny biztos, hogy Montrealban a csapattal együtt a legjobb formára törekszünk - mondta a Reuters hírügynökségnek.

A hétszeres világelső önkritikája érthető, ugyanis eddig folyamatosan arról beszélt, a következő futamon már akár nyerhetnek is, de végül még a dobogó sem jött össze. Abban viszont reménykedhet, hogy a Ferrari problémáit okozó Bridgestone új gumit fejlesztett ki, és a gyár mérnökei szerint elképzelhető, hogy ez megoldja a gondjaikat.

Esti versenyek jönnek

A tengerentúli nagydíjak - június 12-én a kanadai, 19-én az amerikai - és azoknak edzései európai idő szerint este kezdődnek, az előbbi futam vasárnap 19 órakor rajtol.