Judit
3 °C
6 °C

Amerikában vége a Forma-1-nek

2005.06.20. 15:48
Bernie Ecclestone szerint Indianapolisba nem jön többé a Forma-1, csupán Michael Schumacher reméli, hogy nem a vasárnapi volt az utolsó GP az Egyesült Államokban.
"Ha mi vissza is jövünk, a mai közönségnek legalább a fele nem jön el újra" - kommentálta a következő Amerikai Nagydíj sikerének esélyeit David Coulthard a vasárnapi, hatautós futam közben.

Csalódtak a Forma-1-ben

A Michelin vasárnap reggel jelentette az FIA-nek, hogy nincs alkalmas abroncsa a futamra, de ha egy sikánt iktatnak a 13-as kanyarba, tudják vállani az indulást. Ebbe kilenc istálló bele is egyezett, a Ferrari viszont, amelynek Bridgestone-jai alkalmasnak látszottak, nem. Az FIA pedig úgy döntött, nem változtat a nyomvonalon. A Michelin így bojkottálta a versenyt.


Klikk a képre!
A Red Bull skót pilótájának feltételezését erősítik az indianapolisi pálya elnökének szavai. "Sosem voltunk még ennyire csalódottak. Öt éve próbáljuk népszerűsíteni a Forma-1-et Amerikában, de a vasárnapi eset óriási visszaesést jelent. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, megéri-e folytatni az együttműködésünket a Forma-1-el" - mondta Joie Chitwood a Reuters hírügynökségnek.

"A kár felbecsülhetetlen"

Indianapolisba 2000-ben ment először a sorozat, szerződésük jövőre jár le.

"A kár felbecsülhetetlen, nem csodálnám, ha nem akarnának Amerikában több F1-es futamot" - mondta Paul Stoddart Minardi-főnök, akinek autói részt vettek a futamon.

Hasonlóan gondolja az F1-főnök Bernie Ecclestone is, azaz Amerikában vége a Forma-1-nek. "Végre kedvező kép alakult ki az F1-ről az Egyesült Államokban, de ezt most tönkretettük. Ha én promóter lennék, nem kockáztatnám, hogy újra hasonló történjen. Amerikában nincs jövőnk".

Schumacher: Különleges volt

Az F1 versenyzői közül egyedül Michael Schumacher bízik benne, a Forma-1-nek van még esélye: "Nem hiszem, hogy ez volt az utolsó Amerikai GP. Furcsa volt, különleges, de biztosan nem a végső. Korábban voltak jobb versenyeink, ezúttal rosszul sikerült, majd legközelebb újra jobb lesz".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.