Nincs veszélyben a brit F1-es futam

2005.07.07. 14:32
A menetrendnek megfefelően rendezik meg a hétvégi brit Forma-1-es futamot. A silverstone-i pálya csak 120 kilométerre van a londoni robbantások helyszínétől, de a szervezők szerint nincs ok pánikra.
A csütörtök reggeli, londoni robbantások ellenére nincs veszélyben a hétvégi, silverstone-i Forma-1-es futam, közölték a szervezők. A Brit Nagydíj helyszíne 120 kilométerre van a fővárostól.

"Semmi ok a pánikra"


Tekintse meg képeinket!
"Mindent megteszünk az esemény biztonságos lebonyolításáért. Figyelmeztettek a veszélyekre, de semmi ok a pánikra" - nyilatkozta a silverstone-i versenypálya szóvivője, John Hurton. A biztonsági intézkedéseket természetesen megerősítik.

Londonban hét helyen követtek el terrormerényleteket nagyjából egy időben metróállomásokon és buszokon. Hivatalosan eddig két halálos áldozata, és nagyjából kilencven sebesültje van a történteknek, de további áldozatokra lehet számítani.

Százezer nézőt várnak Silverstone

Egyelőre nem tudni, kik lehettek az elkövetők, de valószínűsíthető, hogy a 2001-es New York-i pusztításért is felelős arab al-Kaida szervezet állhat a háttérben.

A Brit GP a hétvége legnagyobb eseménye Nagy-Britanniában, a jegyek már elővételben elkeltek: a három napon legalább 100 ezer nézőre számítanak a rendezők.