Meztelenül futott a Forma-1-es szakíró

2005.07.10. 14:34
Betartotta szavát, és két órával a Brit Nagydíj rajtja előtt meztelenül futotta végig a silverstone-i Forma-1-es pályát az a skót újságíró, aki tavaly fogadást vesztett a McLaren csapat ellen.
Rendhagyóan indult a hétvégi silverstone-i Forma-1-es futam versenynapja: Bob McKenzie, a Daily Express tudósítója zárt bőrerszényt - hagyományos népviseletet - kötött a derekára, hogy ne legyen teljes fedetlen a teste, és úgy szaladt a százezres közönség nagy derültségére.


és fut... katt a képre!
A riporter tavaly a McLaren sorozatos kiesése idején írta azt, hogy meztelenül teljesíti a silverstone-i pályát, ha Kimi Räikkönen vagy David Coulthard futamot nyer 2004-ben. A finn a Belga Nagydíjon diadalmaskodott, Ron Dennis csapatfőnök pedig azonnal követelte az ígéret betartását McKenzie-től, nagylelkűen megengedve, hogy sportcipőt azért húzhasson.

Több mint félórát futott

A csapat végül elnézőbb volt, ugyanis a szurkolókkal saját honlapján szavaztatta meg, hogy McKenzie-nek meg kell-e bűnhődnie.

Az "ítélethozatalt" összekötötték jótékony céllal is, ugyanis a szavazni kívánókat arra kérték, adakozzanak a Tommy's gyermekalapítványnak. A McLaren Bob McKenzie jótékonysági futásnak nevezte el végül az eseményt.

A döntésnek megfelelően vasárnap Ron Dennis egy zöld zászlóval "startoltatta" az újságírót, akinek testére a McLaren színeit festették. Néhányszor ugyan lerövidítette az útvonalat, de így is 36 percet töltött az aszfalton.