Barrichello a BAR-Hondát és a Toyotát figyeli

2005.07.14. 10:24
A Ferrarival idén már három fiatal tehetséget is hírbe hoztak, mint az istálló leendő pilótája, így egyre több újság állítja, Rubens Barrichello jövőre elhagyhatja a világbajnok csapatot. A brazil pilóta állítja, marad, de közben az is érdekli, mi történik a BAR-Hondával és a Toyotával.
Idén már három fiatal pilótát is kapcsolatba hozott a Ferrarival a sajtó, Fernando Alonso, Kimi Raikkönen és legutóbb Jenson Button neve merült föl, mint a világbajnok csapat új pilótája.

Schumacherrel már nincs annyira jóban

#alt#
Michael Schumacher és Barrichello
Mivel Michael Schumacher már rengetegszer elmondta, biztosan kitölti 2006 végén lejáró szerződését, valószínűbb, hogy Rubens Barrichellónak kell távoznia. A brazil pilóta ugyan állítja, ő is marad, de a monacói futam óta közel sem olyan jó a kapcsolata csapattársával, mint azelőtt: Schumacher az utolsó körben előzte meg őt, Barrichello szerint veszélyes manőverrel.

Mivel a dél-amerikai a múlt hétvégi Brit GP-n a szokásosnál többet beszélgetett Gil de Ferrannal, a BAR-Honda sportigazgatójával, többen állítják, a japán motorgyártóhoz tart a harminchárom éves versenyző.

Csak csevegni szoktak de Ferrannal

"Gil de Ferran jóbarátom, logikus, hogyha összefutunk a paddockban, megállunk csevegni" - hárította el a pletykákat Barrichello, aki az angol Autosport magazinnak nyilatkozott.

A BAR-Honda jövőre valószínűleg elveszíti legjobbját, Jenson Buttont, Takuma Szatóval pedig egyáltalán nem elégedettek a vezetők: idén ő az egyetlen sofőr az F1-ben, akinek még nincs pontja.

Tizenegymilliót a japánok is ki tudnának fizetni

A brazil Ferraris elismerte, érdekli, hogyan szerepel a Honda, sőt, egy másik istállót is figyel: "Persze az igaz, hogy követem a Honda és a Toyota sorsát. Szerintem mindkét team sikeres lesz, a lehetőségeik is ezt mutatják".

A Toyota a legnagyobb, mintegy nyégyszázmillió eurós költségvetéssel vesz részt a Forma-1-ben, míg a BAR majdnem fele már a Honda tulajdonában van, így anyagi problémáik nekik sem lehetnek. Könnyedén ki tudnák fizetni például Barrichello évi tizenegymillió eurós gázsiját is, amennyit a Ferrarinál keres.