Mansell és Prost újra egymás ellen

2005.07.14. 17:30
A Német Túraautó Bajnokság (DTM) hétvégi futamán újra versenyautóba ül négy korábbi Forma-1-es világbajnok és két gyorsasági motoros világelső, akik három különleges időmérőn vesznek részt.
Négy Forma-1-es világbajnok fog egymás ellen versenyezni a DTM (Német Túraautó Bajnokság) hétvégi futamán. A "Legendák Versenyén" indul a négyszeres vb-első Alain Prost, a kétszeres bajnok Emerson Fittipaldi és az egyszer-egyszer győztes Nigel Mansell, illetve Jody Scheckter.

Tizenöt vb-cím egyszerre a pályán

#alt#
Alain Prost, Nigel Mansell
Volán mögé ül továbbá két motoros híresség is, az ötszörös-, illetve a kétszeres gyorsasági világbajnok Michael Doohan és Johnny Checotto.

A sztárok a szombati hivatalos edzések után három ötperces miniversenyet vívnak. Mindegyikük vezeti a sorozat mindhárom fajta autóját, az AMG-Mercedes C-Klassét, az Opel Vectra GTS V8-at és az Audi A4 DTM-et.

A leggyorsabb nyer

Nem fej-fej melletti küzdelem lesz, bár nem kizárt, hogy ilyen is kialakul: a szervezők a köridőket mérik, majd összesítik a három tréning legjobb eredményeit. A győztes a legalacsonyabb összidőt elérő pilóta.

A fődíj félmillió euró, ám ezt jótékonysági célokra ajánlják fel.

Prost: Őrülten jó a DTM-kocsi

A korábbi DTM-bajnok Johnny Checotto előnyben van túraautós tapasztalatai miatt, de Alain Prost is vezette már az AMG-Mercedest. "Őrülten jó ez az autó, remekül szórakoztam" - nyilatkozta az ochserschlebeni próbakörök után a Professzor becenevű francia pilóta. A többi bajnok július 15-én, pénteken teszteli először a gépeket a szombati viadal előtt.

A Legendák Versenyét a német ARD televízió szombat este hattól élőben közvetíti.

A Forma-1-ből jól ismerik egymást
Az ötven éves Alain Prost és az egy évvel idősebb Nigel Mansell a Forma-1-es futamokon is remek párharcokat vívtak, sőt egy éven át, 1990-ben a Ferrarinál csapattársak voltak. Utoljára 1991-ben versenyeztek egymással F1-es kocsiban, majd az 1992-es szezon végén épp Prost váltotta a Williams-Renault-nál az angol bajnokot.
Emerson Fittipaldi és Jody Scheckter nagyjából szintén egy korosztály, amikor a brazil megnyerte első világbajnokságát, dél-afrikai riválisa épp akkor mutatkozott be a Forma-1-ben (1972). A dél-amerikai két év múlva újra első lett, míg Scheckternek 1979-ben jött össze a vb-cím.