Baumgartner újra esélyes

2005.07.15. 15:40
Ismét esélye lehet a Forma-1-be kerülni Baumgartner Zsoltnak. A minardis Patrick Friesacher nem tudta időben átutalni a szponzori jutattásokat az istállónak, így a helyére az előszerződéssel rendelkező Jos Doornbos, esetleg a magyar pilóta érkezhet.
A szponzori pénzek elmaradása miatt veszélybe került Patrick Frisesacher helye a Minardi-Cosworth-nál. A Reuters hírügynökség értesülései szerint az utódjelöltek közé tartozik az első magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt is.

Stoddart elismerte, valószínű a váltás

Az osztrák pilóta valószínűsíthető lecseréléséről Paul Stoddart csapatfőnök beszélt: "Sajnos nem érkezett meg a beígért szponzori pénzek egy része, ezért nagy az esélye annak, hogy Patrick helyett más versenyző szerepel a következő futamon".

Stoddart a jövő hét elejére jósolja a döntést, a Reuters úgy tudja, három versenyző jön szóba, Baumgartner mellett a Jordan-Toyota tesztpilótája, Jos Doornbos és egy meg nem nevezett sofőr.

Doornbos az abszolút esélyes


Patrick Frisesacher
Doornbos viszont az első számú jelölt, az f1racing.net ugyanis már július 3-án nyilvánosságra hozta, hogy menedzsmentje előszerződést kötött a Minardival: amennyiben Friesachernek nem sikerül fizetnie, ő veheti át a helyét.

Az Index úgy értesült, az osztrák tehetségnek szabott határidő már rég lejárt, és Doornboost a másik állandó minardis, Cristijan Albers szponzora pénzeli, amely azt szeretné, ha az istálló holland kettőssel indulna. A cserére reális esély van már a jövő hétvégi Német Nagydíjon.

Baumgartner Zsolt tavaly a Minardinál szerepelt, Indianapolisban pontot is szerzett nyolcadik helyével. Nagyon elégedettek voltak vele, de új menedzserének nem sikerült megállapodnia a folytatásról.

Egy hónapja kezdődtek Friesacher gondjai

Friesacher idén szinte az utolsó pillanatban esett be a Forma-1-be, miután a dán Nicolas Kiesa ugyancsak a szponzori pénzek hiánya miatt lemondott az indulásról.

Az osztrák versenyző három pontot szerzett az Egyesült Államok Nagydíján, amikor a Michelin-abroncsokat használó csapatok bojkottja miatt csak hat autó körözött a pályán. A Reuters úgy értesült, Friesachernél egy hónappal ezelőtt kezdődtek az anyagi gondok.

Baumgartner csak "feltételek mellett" indulna

"Nem lepett meg Patrick esetleges távozásának a híre, ez sajnos már hetek óta benne volt a levegőben. Ami Paul Stoddart nyilatkozatát és az azzal kapcsolatos találgatásokat illeti, ahhoz egyelőre sok mindent nem akarok hozzáfűzni. Igaz, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyok a Minardival, melynek vendégeként ott voltam a Francia Nagydíjon is - mondta Baumgartner Zsolt az MTI-nek. - A napokban többször beszéltem Paullal, valamint a csapat más vezetőivel is. Csupán annyit mondhatok, hogy tartom magam korábbi álláspontomhoz, miszerint csak bizonyos feltételek teljesülése esetén kívánok visszatérni a csapatához".

Baumgartner az Indexnek július elején elmondta, csak "nagyon előnyös körülmények között" ülne vissza a fekete autóba.