Baumgartner kisegítené a Minardit

2005.07.18. 17:04
A Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart szerződést bontott osztrk pilótájával, Patrick Friesacherrel, így felszabadult egy hely a Forma-1-ben. Az első számú esélyes Robert Doornbos mellett Baumgartner Zsolt is bízik benne, hogy az övé lehet, bár a magyar csak beugrana egykori csapatához: egy-két versenynél többet nem vállalna, mert ahhoz pénz kellene.

"Mindenképpen jobbak az esélyeim, hogy visszakerüljek a Forma-1-be, mint két héttel ezelőtt voltak"- nyilatkozta az Indexnek Baumgartner Zsolt hétfő délután, amikor a Sugár üzletközpontban bemutatták a július 27-i, budapesti Forma-1-es futballmeccs magyar szereplőit.

#alt#

A beszélgetésen az első hazai F1-es pilóta jövője is szóba került, hiszen újra esélye lehet a Minardinál indulni. Vasárnap ugyanis Paul Stoddart, az istálló tulajdonosa felbontotta Patrick Friesacher szerződését, mert a pilóta szponzorai elmaradtak a részvételhez szükséges támogatás átutalásával.

Doornbosnak előszerződése van

Egy hely felszabadult a Forma-1-ben, és a Reuters hírügynökség szerint sem lehetetlen, hogy az Baumgartneré legyen. Helyzetét persze nehezíti, hogy a Minardi néhány hete előszerződést kötött Jos Doornbosszal, a Jordan-Toyota tesztpilótájával: ha Friesacher kiválik, ő veheti át a helyét.

A magyar versenyző ennek ellenére úgy gondolja, nem reménytelen a helyzete: "Többször beszéltem Paul Stoddarttal, folyamatosan kapcsolatban állunk. Nagyon szívesen kisegíteném a Minardit, vállalnék egy-két versenyt, de csak bizonyos feltételek mellett. Nem gondolkozunk hosszabb távra, mert ahhoz jelentősebb anyagi feltételekre lenne szükség".

Fizetni kellene az indulásért

Az F1-ben szinte minden körért fizetni kell, ennek ellenére Baumgartner és menedzsere, Rick Gorne nem keresnek szponzorokat. "Megtettük az ajánlatunkat, szívesen beugranék néhány futamra a Minardihoz. Nem kutatunk viszont támogatók után, szerintem a szereplésem már nekik sem jelentene nagy lehetőséget" - árulta el terveit a 24 éves pilóta.

Baumgartner százalékban nem tudta kifejezni, mennyi esélye van rá, hogy Németországban a hétvégén újra autóba üljön, szerinte erről Stoddartot kellene megkérdezni. "Az, hogy indulok-e Hockenheimben csak az első pénteki szabadedzésen derül ki. Én készen állok a visszatérésre, akár azonnal is" - mondta a versenyző, igaz, a Minardi idei autóját még nem vezette.

Gyorsan visszarázódna

#alt#

"A kocsit tavaly rám tervezték, de ki már nem próbálhattam. Ennek ellenére nem kellene sok idő, hogy visszaszokjak, de az első futamon még látszana a kihagyás" - vallotta be a tavalyi Amerikai GP-n pontot is szerző pilóta.

Elismerte, ha indulna a Magyar Nagydíjon, azzal mindenki jól járna, ő, a szponzorok, a közönség és a Minardi is, de a beugrást nem érzi szükségszerűnek ahhoz, hogy karrierje később folytatódhasson.

"A Minarditől függetlenül adódhat egy másik Forma-1-es lehetőség is" - rejtélyeskedett Baumgartner, de többet nem volt hajlandó elárulni, mindössze annyit, hogy az a távolabbi jövőre vonatkozik.