A Jordan is aláírta a Concorde-egyezményt

2005.07.20. 14:32
A Ferrari és a Red Bull Racing után a Jordan is meghosszabbította a 2007-ben lejáró Concorde-szerződést, így már három csapat kötelezte el magát az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) Forma-1-es világbajnoksága mellett.
A Ferrari és a Red Bull Racing után a Jordan is meghosszabbította 2012-ig a Forma-1-es világbajnokság szervezőinek és résztvevőinek feladatait, kötelességeit, illetve jogait szabályozó Concorde-szerződést.

Már hárman vannak

"Boldogok vagyunk és büszkék arra, hogy már az elejétől kezdve ott lehetünk a Forma-1 jövőjét meghatározó szerződésnél" - nyilatkozta Colin Kolles, az istállót birtokló Midland F1 igazgatója.

A Ferrari még januárban aláírta az új egyezményt, de az F1-es politikai belharc miatt a másik kilenc gárda kivárt. A hét elején aztán a jövőre Ferrari-motorokkal induló Red Bull, majd szerdán, harmadikként a Jordan csatlakozott a Bernie Ecclestone és Max Mosley vezette Forma-1-hez.

Hamarosan még többen csatlakozhatnak

A csapatok és a vb-szervezők kapcsolatának részleteit rögzítő jelenlegi megállapodás 2007 végén jár le. A többi csapat és motorgyártó később dönt arról, hogy folytatja-e az együttműködést, vagy esetleg új versenysorozatot alapít.

Ha ígéreteiket beváltják, létre jön a GPWC (Grand Prix World Championship), igaz, az utóbbi egy hét eseményei, Mosley vélemény-változtatása azt mutatják, valószínűbb, hogy hamarosan ők is csatlakoznak Ecclestone-ékhoz.