Összeállt Schumacher csapata

2005.07.26. 14:38
Kialakult a szerdai, budapesti gálameccsen fellépő Forma-1-es pilótaválogatott játékoskerete. A Michael Schumacher vezette futballcsapatban nyolc jelenlegi vagy korábbi F1-es versenyző van, szerdai ellenfelük egy magyar All-Star team lesz. A kezdőrúgást Placido Domingo végzi el, a találkozót Puhl Sándor vezeti.
Véglegessé váltak a szerdai MAICASCO Futball Grand Prix Forma-1-es futballmeccs játékoskeretei. A Puskás Ferenc-stadionban a Michael Schumacher vezette F1-es pilótaválogatott egy többnyire magyar közszereplőkből és sportolókból álló All-Star csapattal találkozik.

Már korábban eldőlt, hogy a hazai sztároknál kik lépnek pályára, és kiderült az is, a kezdőrúgást a napokban Budapesten koncertező tenor, Placido Domingo fogja elvégezni.

Michael Schumacher vezeti a pilótákat

Domingo a focit és a Forma-1-et is kedveli
A kezdőrúgást elvégző Placido Domingo örül, hogy részese lehet a Forma-1-es pilótaválogatott és a Magyar All Star csapat szerda esti mérkőzésének. A keddi sajtótájékoztatón a világhírű tenor elárulta: nagy futballrajongó, csodálta a Real Madrid, illetve Puskás Ferenc és Alfredo Di Stefano játékát, és természetesen még ma is a madridiaknak szurkol.
"A közelmúltban elsősorban Hugo Sanchez és Butragueno produkciója ragadott meg, a maiak közül Raúlt tartom a legjobbnak. Szeretem a sportot, de ha sokkal fiatalabb lennék, akkor is az operaénekesi pályát választanám. Amennyiben a Forma-1 és a labdarúgás között kellene választanom, akkor inkább futballista lennék. Persze az F1-et is kedvelem, a Ferrari vendégeként egyszer körbe is vittek a fioranói pályán egy kétüléses F1-es autóban. De az már túl gyors volt nekem" - mondta a népszerű sztár, akit a pilótaválogatott menedzsere felkért tiszteletbeli edzőnek.
"Természetesen örömmel fogadom el a felkérést. Nagyon boldog vagyok, hogy pénteki budapesti koncertem előtt részt vehetek ezen a rendezvényen. Szép dolog, hogy ilyen mérkőzéssel segíthetünk a rászoruló gyerekeknek" - mondta a spanyol tenor. (MTI)

Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján Mario Di Natale, a Nazionale Piloti alapítója és vezetője ismertette a külföldiek névsorát. Az F1-es pilóták közül a hétszeres világbajnok mellett a kezdő tizenegyben szerepel Giancarlo Fisichella, Felipe Massa és Vitantonio Liuzzi, míg az idei vb legnagyobb esélyese, Fernando Alonso várhatóan a második félidőben tűnik fel.

Természetesen az első perctől pályán lesz Baumgartner Zsolt is, csakúgy, mint tavalyi minardis társa Gianmaria Bruni, illetve a tavaly a Jordannel versenyző Giorgio Pantano. Rajtuk kívül a '90-es években a Ferrarinál is megfordult Ivan Capelli, a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda fia, Thomas Lauda, a túraautós Mario Engel, és kapuban a raliversenyző Matteo Munari kezd.

Domingo is beszáll néhány percre

#alt#
Baumgartner, Lisztes, Domingo és Mario Di Natale

Mivel a magyar gárda meglehetősen erős lett, a F1-válogatottban kapott helyet két magyar profi, az MTK-s Juhász Roland és a kispesti Vadócz Krisztián, akikre védőposzton számítanak.

Néhány percig szinte biztosan gyepen lesz Placido Domingo is, majd a pilóták kispadján foglal helyet.

Puhl Sándor lesz a bíró

A másik oldalon csak Détári Lajos szereplése nem biztos, Lisztes Krisztián, Illés Béla, illetve a hírességek biztosan ott lesznek.

A mérkőzés szerdán, 20 óra 15 perckor - Puhl Sándor és Megyebíró János vezetésével - várhatóan teltház előtt indul, de jegyek még közvetlenül a kezdés előtt is kaphatóak lesznek a stadion pénztáraiban. A lelátókat már fél hétkor kinyitják, és mivel a tikettek nem számozottak, mindenki oda ül, ahová akar.

A gálameccs teljes bevételét jótékonysági célokra fordítják: harminc százalékot utalnak az UNESCO számlájára, míg hetven százalék jut a határon túli, rászoruló magyar gyerekeket segítő Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, valamint a hazai fiatalokat támogató SOS Gyerekfalunak.

A csapatok kerete a mezszámokkal
All-Star team: 1. Csank János, 2. Hajós András, 3. Bakács Tibor "Settenkedő", 4. Farkasházy Tivadar, 5. Mészöly Géza, 6. Zoran Kuntics, 7. Illés Béla, 8. Varga Zoltán, 9. Kopunovics Goran, 10. Détári Lajos illetve Lisztes Krisztián, 11. Lékó Péter, 12. Rudolf Péter, 14. Nacsa Olivér, 15. Carlos Perez, 18. Ifj. Albert Flórián, 19. Pindroch Csaba, 23. Kóbor János, 27. Gundel Takács Gábor, 31. Szuper Levente, 33. Eperjes Károly, 99. Gál Csaba "Boogie"
Szövetségi kapitány: Albert Flórián

Nazionale Piloti: 1. Matteo MUNARI, 3. Ivan CAPELLI, 7. Felipe M A S S A , 10. Giancarlo F I S I C H E L L A, 11. Michael S C H U M A C H E R, 13. Giorgio PANTANO, 14 Fernando ALONSO, 22. Gimmy BRUNI, 23. Vitantonio L I U Z Z I, 25. Maro ENGEL, 26. B A U M G A R T N E R Zsolt, 27. JUHÁSZ Roland, 25. VADÓCZ Krisztián, 30. THOMAS L A U D A, 31. Ferdinando MONFARDINI
Szövetségi kapitány: Placido Domingo
A Nazionali Piloti elnöke: Mario di Natale