Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Schumachert lerúgni sem lehet

2005.07.28. 00:52
Talán a vártnál is jobban sikerült a Forma-1-es futballválogatott budapesti meccse. A csapatkapitány Michael Schumacher egyszer ugyan padlót fogott, de később félmeztelenül futott tiszteletkört. A végeredmény 6-6 lett.
Focistáknak tűnő emberek ugrálnak a Puskás-stadion gyepén, a magyar futballhoz szokott szem talán profi játékosnak is nézi őket, de a lövések pontosságából kitűnik, inkább lelkes amatőrök.

Leginkább a 11-es számút élteti a közönség, ám ezúttal klubzászlók helyett Ferrari-lobogók díszítik a lelátókat: a hangos üdvözlés a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachernek szól, aki a szerdai jótékonysági meccsen a pilótacsapat, a Nazionale Piloti kapitánya.


Nézegessen focizó pilótákat!

Integetéssel viszonozza a kedves fogadtatást, majd kissé eltöri a labdát, és lő egy kapufát. Társai, Vitantonio Liuzzi, Ivan Capelli és néhány kevésbé ismert pilóta is a pályán vannak, mindannyian melegítenek. A csapat ásza, a Renault-versenyző Giancarlo Fisichella viszont sehol, a hangosbeszélő Gundel Takács bemondja, néhány perce szállt le a gépe Ferihegyen.

Fisichella késett, Alonso nem jött

Nem csak ő hiányzik viszont, hanem az ellenfél is. A magyar All Sztárok közül senki nem melegít. Kevéssel a többiek után jön Baumgartner Zsolt, akit majdnem olyan hangosan köszöntenek, mint Schumachert.

Húsz perccel a kezdés előtt végre feltűnik az ellenfél, egyenkét jelentik be őket, és küldik a gyepre, majd, miután végeztek, újra megismétlődik a procedúra, ám ekkor már a sofőrök is külön külön jönnek. Sajnos a közönség egy része ekkor is csak kezeket lát egyik oldalról a fotósok tömege, a másikról a pénteki Domingo-koncert színpada takarja őket.

Fél kilencre - jókora csúszásban vagyunk - megérkezik Fisichella is, és annak ellenére, hogy egy percet sem melegített, a kezdőbe kerül. Az előzetesen beígért Alonso viszont nem jött.

A sofőrök focizni is tudnak

A meccs elég egyoldalú, a későn jött olasz meghúzza a jobbszélen, és vagy beadja, vagy maga rontja el a helyzetet. Baumgartner már az első percekben gól lőhetne, de több szász százalékos helyzetben sem talál be. Az átok hamar megtörik, és a szinte üres kapu előtt már nem tud hibázni.

Béla, az MTK-s Illés ugyan hamar egyenlít, de a Fisichella-Massa-Pantano-Engel-Liuzzi kvintettel nem tud lépést tartani a magyar csapat. Schumacher meglepően visszafogott, inkább jobbhátvédet, mint középpályást játszik, és csak ritkábban jön előre a támadásokkal.

Kockamozgása viszont összetéveszthetetlen, és egyszer-kétszer megmutatja cselezni is tud. A gólokat persze a fiatalok lövik: 4-1 a félidőben, és csak azért nem tíz, mert a legfittebb magyar, a már bőven ötven fölött járó Csank János úgy véd, mint fénykorában. A közönség szórakozik, a gyepen foci, a lelátón hullámzás.


Kattintson még több sztárra!

Csodás feltámadás a szünet után

Schumacher első ellenfele a második félidőben 10-15 kisiskolás, de néhány autogram után eljut a jobb oldalra, kedvenc helyére. Hamar kiderül viszont, a show érdekében visszavett a pilóta-gárda, a magyarok egyenlítenek, majd fordítanak is. Persze nem a celebjátékosok, a gólokat az exfocista Goran Kopunovics, az exvilágklasszis, hatvan körül járó Varga Zoltán és a még mindig aktív Lisztes Krisztián lövik. Varga gólja egészen szenzációs.

Lékó Péter az egyetlen, aki, bár sosem volt profi, gólt tud lőni, ráadásul sérülten, izomszakadása van. A közönség értékeli, igaz, a többieket is nagyon megtapsolja. A majdnem teltház, 20-22 ezer néző igazi meccshangulatot teremt.

Pindroch nem hatódott meg Schumachertől

A hajrában viszont felhördül, majd hirtelen elhallgat az aréna: a színművész Pindroch Csaba lerúgja Schumachert. A világbajnok a földön fekszik, a bokáját fogja, ami nem is csoda, mert valóban nagyot kapott. Egész hamar kiheveri viszont, újra talpon van, és bár a békülés nem látszik teljesen őszintének, folytatódik a játék.

Nem telik el viszont egy perc, Pindroch újra messziről csúszik, ám ezúttal elpöcköli a labdát a világbajnok elől.

Még tiszteletkört is futott a világbajnok

Szinte természetes, hogy a meccs végül döntetlennel ér véget. A korábban mindent kihagyó Fisichella bever egyet, kialakul a 6-6. A hangosbemondó büntetőrúgásokról beszél, a magyarok föl is sorakoznak a kezdőkörben, a pilóták viszont leveszik a mezüket, a közönség közé dobják, majd Schumacher vezetésével futnak egy tiszteletkört.

A tinilányok és kissrácok a kerítéshez viharzanak, a vakuk villognak, miközben kedvencük félmeztelenül integet, mosolyog, majd eltűnik az öltözőkben.

MAICASCO Futball Grand Prix
Nazionale Piloti - All Star válogatott 6-6 (4-1)
G: Baumgartner 16', Pantano 25', Massa 34', Engel 36', 72', Fisichella 88', ill. Illés 22', Kopunovics 47', 65', Lisztes 51', Lékó 61', Varga 74'

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.