Miklós
-7 °C
4 °C

Button kivásárolná magát a Williamsből

2005.07.28. 10:52
Egy éve a Williams kedvéért elhagyta volna a BAR-Hondát Jenson Button, ma 3,5 millió dollárt fizetne, hogy mégis maradhasson a japánoknál.
Saját pénzéből kárpótolná Jenson Button a Williams-BMW főnökét, Sir Frank Williamset, ugyanis nem akar a brit gárdához igazolni.

Mennie kellene

Tavaly júliusban a huszonöt éves BAR-Honda pilóta úgy írt alá a rivális csapathoz, hogy élő szerződése volt. Átigazolását a Nemzetközi Autós FIA egyik bizottsága megtiltotta, de úgy döntött, ha az idei, szeptemberi olasz futamig nem ér el egy bizonyos pontszámot, a Williamshez igazolhat, sőt, oda kell mennie.

Zsebből 3,5 millió dollár


Jenson Button
Mivel az angol tehetségnek esélye sincs a meghatározott szám elérésére, váltania kellene, és a Williamsnél várják. Button időközben viszont meggondolta magát: mivel a BMW elhagyja a teamet, az szinte biztosan a Cosworthtól kap motorokat, és ez neki nem tetszik.

"A BAR-nál van a legjobb esélyem, hogy világbajnok legyek. Megértem Frank helyzetét, de neki is meg kell értenie az enyémet. Ahhoz, hogy versenyképes légy, gyári motorra van szükség, olyan cégtől, amely százszázalékosan az F1-re koncentrál" - nyilatkozta Button az Autosport magazinnak.

Az apróbetűs részt is el kell olvasni

Elárulta, szabadságáért 3,5 millió dollárral kárpótolná Frank Williamset, mégpedig a saját vagyonából. Valószínű persze, hogy az őt megtartani akaró BAR jókora részt, ha nem az egészet átvállalná, ám még koránt sem biztos, hogy a Williamsnél belemennek az üzletbe.

"El kellett volna olvasnom a szerződés apró betűs részét is. Persze nem értem, miért lenne szükségük egy pilótára, aki nem akar náluk versenyezni" - mentegetőzött a fiatal angol.

A döntés várhatóan újra hónapokig elhúzódik, és nem kizárt, hogy újra az FIA közbeavatkozására lesz szükség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!