Városi F1-es pálya épül Bukarestben

2005.08.09. 14:36
Forma-1-es autóverseny fogadására is alkalmas pályát építenek Bukarest központjában, a . Román vállalkozók az Izvor Parkban alakíttatnak ki közel három és fél kilométeres aszfaltcsíkot, céljuk, hogy néhány éven belül F1-es nagydíjat rendezhessenek rajta.
Megkezdődtek egy Forma-1-es futam rendezésére is alkalmas autóverseny pálya építésének előkészületei Romániában.

Politikus az egyik építtető


Adrian Videanu

A vállalkozást Bukarest polgármestere, a miniszterelnök-helyettes Adrian Videanu vezeti a milliárdos Adrian Serbu segítségével, tervük, hogy a fővárosban alakítsanak ki egy létesítményt. A páros a német Beyer építőipari céget bízta meg, hogy a Parlament - Nicolae Ceausescu volt palotája - melletti Izvor Parkban hozzanak létre egy 3,5 kilométer hosszú aszfaltcsíkot.

A komplexumban először túraautó futamokat rendeznének, de a cél, hogy a 94 ezer néző, aki a lelátókra fér, F1-es nagydíjat láthasson.

Road City

A pálya neve Road City lesz, elhelyezkedése leginkább a melbourne-i Albert Parkhoz hasonlítható, amelyet szintén zöldövezetbe építettek.

A Forma-1-es kapcsolat Serbu, illetve korábbi üzlettársa, a volt teniszbajnok - egyébként Románia egyik leggazdagabb embere - Ion Tiriac lehet, aki igen jóban van Bernie Ecclestone F1-főnökkel.

Dohányt is reklámozhatnának

Vállalkozásukat segíti, hogy Románia nem tagja az Európai Uniónak, így továbbra is korlátlanul lehet dohánytermékeket reklámozni az országban. A beruházás várhatóan idén ősszel indul.