Schumacher: Szatót küldjék terápiára

2005.09.12. 10:35
A japán Takuma Szato okozta Michael Schumacher kiesését a Belga Nagydíjon, amikor is a 13. körben hátulról, majd elölről is a német Ferrarijának ütközött. A hétszeres világbajnok szerint Satónak kezelésre lenne szüksége.
Kiütötte a versenyből a vasárnapi Belga Nagydíjon Takuma Szatót a világbajnok Michael Schumachert: a célegyenes végi La Source kanyarban elfékezte magát, belerohant a Ferrariba, majd miután megpördítette azt, még elölről is nekiment.

"Beszélgettünk vele, de nem segített"

A vízes pályán futott versenyen az ötödik helyért harcoltak a pilóták, amikor Szato elveszítette a fejét. Többször is okozott már hasonló balesetet, és Schumacher nem érti, miért nem képes uralkodni az idegein.

"Sokszor követett már el harakirit, annak ellenére, hogy többször elbeszélgettünk vele - nyilatkozta a hétszeres világelső az olasz Rai közszolgálati televíziónak. - Más pilótákkal próbáltuk elmagyarázni neki, hogyan kell reagálni bizonyos helyzetekben, de úgy látszik, hasztalanul. Nem tudom, milyen terápiára lenne szüksége ezek után".

Schumacher japánul is káromkodik?

Az ütközés után Schumacher kiugrott az autóból, a még bennülő Satóhoz hajolt, és jól láthatóan mondott neki valamit, majd 'meglegyintette' a sisakját. Az olasz újságírók meg is kérdezték, "mennyi japán káromkodást ismer"?

"Nem eleget - felelte a hétszeres világelső, de nem árulta el, milyen szavakat használt. - Hagyjuk, gyerekek is nézik a Forma-1-et".

Megmaradt a harmadik hely

Újabb nullapontos versenyével Schumacher könnyedén elveszíthette volna harmadik helyét a vb-pontversenyben, ám az öt egységgel mögötte lévő Juan Pablo Montoya is kiesett, négy körrel a vége előtt. Ő a lekörözött Antonio Pizzoniával ütközött össze.

A futam versenybírái Szatót és Pizzoniát is megbüntették: előbbi a következő, Brazil GP-n az elért rajthelyéhez képest tíz pozícióval rosszabb helyről indulhat csak, utóbbinak 8000 dollárt kell befizetnie az F1-es kasszába.