Rossi kineveti a Forma-1-et

2005.09.17. 14:35
Nem teszteli jövőre havonta a Ferrari Forma-1-es autóját a hatszoros motoros világbajnok, Valentino Rossi. A szupersztár cáfolta, hogy 2006-ban az olaszok tesztpilótája lesz, és elárulta, komolyan még nem is foglalkozik az autós karrierrel.
Kizárólag a motorversenyzésre koncentrál és egyelőre biztosan nem szerződik át a Forma-1-be Valentino Rossi, az autós sorozattal hírbe hozott olasz szupersztár.

Brawn állította, tesztelő lesz

Ross Brawn, az F1-es Ferrari csapat technikai igazgatója egy interjúban nemrég kijelentette, Rossi 2006-ban rendszeresen fogja tesztelni az istálló autóit. A motoros viszont ezt cáfolta.

"Ez vicces, én nem tudok róla. Hülyeség ez az egész hercehurca, én csak nevetek rajta - mondta Rossi a Reuters hírügynökségnek. - Csak a motorversenyzés érdekel. Természetesen a jövőmön is el kell gondolkoznom, de jelenleg kizárólag ez foglalkoztat."

"Szó sem lehet róla, egyelőre"

A hatszoros világbajnok motoros tavaly egyszer, idén kétszer gyakorolt Forma-1-es Ferrarival, ám elképzelhetetlennek tartja, hogy 2006-ban minden hónapban teszteljen.

"Folyamatos tesztelésről a közeljövőben szó sem lehet, hiszen nincs annyi szabadidőm. A Yamaha pilótája vagyok, és százszázalékosan a motorozásra koncentrálok" - indokolta meg Rossi, miért láthatjuk majd csak ritkán a piros autóban.

Nem tűnődik a jövőjén

Elárulta továbbá: "Nem tervezek hosszú távra, azt sem tudom, mint csinálok a jövő héten, nemhogy két év múlva. Az F1-ről beszélni nekem olyan, mint tíz évvel előre gondolkozni."

Rossit a 2006-os szezon végéig köti szerződése a Yamahához, míg a Ferrarinál Michael Schumacher és márkatársa, Felipe Massa megállapodása is akkor jár le. A 26 éves világklasszis szerint viszont ez semmit nem jelent.

"Lehet, hogy egyszer indulok a Forma-1-ben, de lehet, hogy soha. Fiatal vagyok, időm van, és a Ferrari is várhat".