'Raikkönen egy gyilkos'

2005.09.21. 17:06
Sajátosan dicséri Kimi Räikkönent a Ferrari egykori Forma-1-es pilótája, Gerhard Berger. Az osztrák szerint a McLaren finn versenyzője a legjobb a mostani mezőnyben, míg társa, Juan Pablo Montoya sokat hibázik, hiába gyors.

A Forma-1 leggyorsabb pilótakettőse idén a McLaren-Mercedes párosa, Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya.

Nem a legjobb fog győzni

A finn hat futamot, a kolumbiai kettőt nyert meg idén, így a McLaren a nagydíjak felén az élen végzett. Az autó megbízhatatlansága miatt viszont sem a konstruktőrök, sem a pilóták világbajnokságát nem vezeti a csapat, illetve Raikkönen.

A szakértők nagy része viszont úgy gondolja, hogy idén ugyan Fernando Alonso lesz a vb-győztes, mégsem ő a legjobb a Forma-1-ben.

Berger sajátos dícsérete

A tízszeres futamgyőztes, 1995-ben visszavonult volt F1-versenyző, Gerhard Berger szerint Kimi Raikkönen a mezőny legjobbja. "Raikkönen elképesztően jó, egy igazi gyilkos" - nyilatkozta pozitív értelemben az olasz Autosprint című lapnak.

Juan Pablo Montoya az utóbbi futamokon majdnem olyan gyors volt, mint márkatársa, sőt, a Belga GP időmérőjén meg is előzte kollégáját. A szezon elején viszont teniszsérülés miatt két futamot kihagyott, így vb-sanszait hamar elveszítette, és többször hibázott a pályán is.

"Montoya nem olyan jó, mint Raikkönen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem gyors, sőt. De gyakran hibázik, és nem használja ki maximálisan a lehetőségeit - mondta Berger.

Montoya soha nem lesz a legjobb

A következő szezonban a McLarennél mindkét pilóta tiszta lappal indul, ám az osztrák exversenyző úgy gondolja, akkor is az északi marad fölényben: "Montoya sosem lesz a mezőny legjobbja, és első számú pilóta sem. Ő nem gyilkos".

Az idei F1-es vb-ből három futam van hátra, a következőt vasárnap, Brazíliában rendezik. Raikkönennek még van matematikai esélye a világbajnoki elsőségre - harminc pontot lehet szerezni -, de hátránya óriási, huszonöt pont Fernando Alonso mögött.

A konstruktőrök között a Renault viszont mindössze héttel van a McLaren előtt, így ott teljesen nyitott a küzdelem.