Új csapat jön a Forma-1-be

2005.10.07. 08:35
Jövőre minden bizonnyal új istálló indul a Forma-1-ben, Honda-motorral, Bridgestone gumikon, a Coca-Cola pénzén, ám a csapat vezetőinek neve még titok.
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy jövőre új istálló indul a Forma-1-ben. A hét elején a BAR-Hondától elbocsátott Takuma Sato nyilatkozta, hogy ajánlatot kapott egy eddig ismeretlen alakulattól, csütörtökön pedig a BAR főnöke, Nick Fry elárulta, készülőben az új team.

Hatvanöt százalék

A szakember elismerte, a Honda, mint motorszállító áll a vállalkozás mögött, de a gárda felállításában nem lesz szerepe. Konkrétumokat nem árult el, ám kijelentette, 65 százalék esélyt lát rá, hogy a tizenegyedik csapat ott lesz a rajtrácson a 2006-os idénynyitón. (Hogy miért pont 65-öt, nem indokolta meg Fry.)

Európai idő szerint péntek hajnalban Suzukában, a Japán Nagydíj helyszínén újabb információk kerültek nyilvánosságra a vállalkozással kapcsolatban. Főszponzoruk a Coca-Cola lesz, Bridgestone gumikon indulnak, a Takuma Szato-Anthony Davidson pilótakettőssel - írta az eurosport.com.

Heteken belül összeállhat

Korábban úgy tűnt, a McLaren állhat a kezdeményezés mögött, ám az angoloknak csak annyi a részük az ügyben, hogy régi wokingi üzemük lesz az érkező csapat központja.

A vezetők kiléte egyelőre titok, Fry annyit árult el, "hiteles és a motorsportban tapasztalatokkal rendelkező személyek fogják vezetni a csapatot".

A hírek szerint Bernie Ecclestone F1-főnök már hozzájárult az érkezésükhöz, a BAR főmenedzsere elmondta, "az istálló heteken belül összeállhat".